שרלוט תותים מפתיעה

על עונת התותים שבשיאה כבר דיברנו. על יום האהבה, יום האישה ובכלל…
תות הוא פרי כל כך חושני בגלל הצבע האדום הבוהק שלו ולכן הוא מתאים מאוד לאירועים כאלה. אבל תות הוא גם פרי כל כך טעים… מעין מתוק-חמוץ כזה כל כך שגרתי ומוכר עד שהוא כמעט בנאלי. כמעט לא תמצאו אנשים שלא אוהבים תותים.

אבל הנה בכל זאת הזדמנות להפתיע עם שרלוט תותים בגרסה מיוחדת ומפתיעה.
רוצים גם לפנק מישהו אהוב? הנה המתכון המושלם…

המתכון מתאים לעוגה בקוטר 20 ס"מ בגובה 6 ס"מ

קישוט לרולדה
50 גרם אבקת סוכר
50 גרם חמאה רכה
50 גרם חלבונים (בערך ביצה ועוד קצת)
50 גרם קמח
צבע מאכל אדום

– מערבבים במטרפה חמאה ואבקת סוכר
– מוסיפים חלבונים וקמח ומערבבים
– מוסיפים צבע מאכל ומזלפים או מורחים בצורה שרוצים על תבנית עם נייר אפייה/סיליקון
– שומרים בקירור, רצוי בהקפאה

רולדה לבנה
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
90 גרם אבקת סוכר
75 גרם חלבונים (מ-3 ביצים)
10 גרם סוכר
100 גרם קמח
15 גרם חמאה מומסת

– מקציפים ביצים ואבקת סוכר לתערובת תפוחה
– בקערה נפרדת מקציפים חלבונים וסוכר לקצף נוקשה
– מקפלים את הקצף לתוך תערובת הביצים
– מקפלים קמח פנימה ולבסוף מוסיפים את החמאה ומפילים את הנפח של המסה
– מורחים בשכבה אחידה על גבי המגש עם הקישוט האדום
– אופים 4-5 דקות ב-230 מעלות לקבלת רולדה גמישה. מצננים.

מוס וניל
150 גרם חלב
תמצית/אבקת וניל
25 גרם סוכר
45 גרם חלמון
25 גרם סוכר
7 גרם ג'לטין מומסים ב-72 גרם מים קרים
290 גרם שמנת

– מרתיחים בסיר חלב ווניל לפי הטעם עם הסוכר הראשון
– מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים עם הסוכר השני
– עושים השוואת טמפרטורות וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להסמכה – זהירות לא להפוך לחביתה
– מורידים מהאש ומוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים
– מניחים להצטנן מעט וכאשר התערובת לא חמה, מקציפים את השמנת ומקפלים פנימה
– יוצקים לתוך רינג בקוטר 10 ס"מ בגובה העוגה
– אופציה נוספת היא לצקת לרינג בקוטר 16 ס"מ בגובה נמוך יותר

מוס תותים
370 גרם מחית תות (או תותים טריים טחונים)
80 גרם מחית פטל או קסיס (אפשר רק תות אם אין – זה תורם בעיקר לצבע)
100 גרם סוכר
12 גרם ג'לטין
72 גרם מים קרים
400 גרם שמנת מתוקה

– משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
– מחממים מעט את מחיות הפרי והסוכר אבל לא יותר מדי
– מחממים את הג'לטין 15 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת הפרי, מצננים
– מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יוגורט ומקפלים אל תערובת הפרי

הרכבה
– מרפדים תבנית או רינג בקוטר 20 ס"מ בשקף
– מניחים בתחתית עיגול בקוטר 18 ס"מ של רולדה (לא מקושטת)
– מרפדים את הדפנות בפס של רולדה מקושטת בגובה של העוגה (אפשר שיהיה גם קצת יותר גבוה מהתבנית, אפשר להשתמש ביותר מפס אחד אם לא מספיק)
– מחלצים את מוס הוניל ומניחים במרכז
– יוצקים את מוס התותים מסביב (ומעל אם רוצים)
– מקפיאים את העוגה לכמה שעות, רצוי לילה לפחות
– לפני ההגשה, מפשירים את העוגה ומקשטים בתותים, נשיקות מרנג ושוקולד לבן

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s