פטל, קוקוס וליים

כל שנה, ביום ההולדת שלי, אני מפרגן לעצמי (וגם למשפחה והחברים) איזו עוגה שווה ומיוחדת פרי המצאתי, כזו שכמוה לא הכנתי בעבר. זו הדרך שלי לאחל לעצמי עוד הרבה שנים של אושר ועשייה. אז קבלו את העוגה של השנה – עוגת מוס פטל עם שכבות ג'לי קוקוס, קרמו ליים וקראנצ'י שוקולד לבן בעיטורים של מקרון פטל וליים ושוקולד לבן.

והנה המתכון:
(כל הכמויות בגרמים ומספיקות לעוגה בקוטר 18 ס"מ)

רולדה לבנה (לתבנית 30x40(
80 גרם ביצים
60 גרם אבקת סוכר
50 גרם חלבונים
10 גרם סוכר
70 גרם קמח
10 גרם חמאה מומסת

להקציף ביצים ואבקת סוכר לתערובת תפוחה ובהירה

להקציף (בנפרד) חלבונים וסוכר על לקבלת קצף יציב
לקפל את קצף החלבונים לקצף הביצים
לקפל פנימה קמח וחמאה מומסת
לשטח על תבנית עם נייר אפייה
לאפות 5 דקות בטמפרטורה של 230 מעלות
לצנן ולקרוץ את הצורה הרצויה

ג'לי קוקוס

150 גרם מחית קוקוס
25 גרם סוכר
5 גרם ג'לטין + 30 גרם מים קרים

לרכך את הג'לטין עם המים כ-10 דקות

לחמם מעט את המחית והסוכר
להוסיף את הג'לטין, לצקת לכלי ולהקפיא שעתיים לפחות

קרמו ליים

60 גרם חלב
60 גרם שמנת
40 גרם מחית ליים/לימון
30 גרם חלמונים
25 גרם סוכר
3 גרם ג'לטין + 18 גרם מים קרים
90 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל ירוק (אופציונלי)

לרכך את הג'לטין עם המים כ-10 דקות

לחמם בסיר חלב, שמנת ומחית
לערבב בקערה חלמונים וסוכר
לעשות השוואת טמפרטורות ולהחזיר לסיר עד שמסמיך (קרם אנגלז)
להוריד מהאש ולצקת על השוקולד הלבן, לערבב
להוסיף ג'לטין וצבע מאכל ולבלנדר הכל עם בלנדר מוט
לצקת לכלי ולהקפיא שעתיים לפחות (אני יצקתי באותו כלי מעל הג'לי)

קרנצ'י שוקולד לבן

60 גרם שוקולד לבן
45 גרם שברי גליליות (פייטה)

להמיס את השוקולד ולערבב עם הגליליות

לרדד דק בין שני ניירות אפייה ולהניח להתקשות, לקרוץ את הצורה הרצויה

מוס פטל

300 גרם מחית פטל
70 גרם סוכר
9 גרם ג'לטין + 54 גרם מים קרים
300 גרם שמנת מתוקה

לרכך את הג'לטין עם המים כ-10 דקות

לחמם מחית פטל וסוכר בסיר
להוסיף את הג'לטין, לערבב ולצנן לטמפרטורת החדר
להקציף את השמנת ולקפל פנימה

הרכבה – הפוך מלמעלה למטה:

שכבה של מוס פטל – מניחים בפריזר כ20 דקות להתקשות
להוסיף עוד מוס פטל ולהטביע בו את הג'לי קוקוס והקרמו ליים
להוסיף עוד מוס פטל ולהניח דיסקית של קרנצ'י שוקולד לבן
למלא מוס פטל עד הסוף ולהניח תחתית רולדה
להקפיא שעתיים לפחות לפני חילוץ וציפוי

ציפוי

120 גרם סוכר
30 גרם מים
100 גרם שמנת
30 גרם מחית פטל
40 גרם גלוקוז
30 גרם אבקת חלב
20 גרם מירור
9 גרם ג'לטין + 54 גרם מים קרים
צבע מאכל אדום/ורוד

מרתיחים מים וסוכר ל-110 מעלות

בינתיים מחממים שמנת, מחית וגלוקוז
יוצקים את השמנת אל הסירופ, מצננים
מוסיפים אבקת חלב, מירור, ג'לטין, צבע מאכל ומבלנדרים הכל עם בלנדר מוט (ללא בועות)
מצננים לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה כשהיא קפואה
מקפיאים חזרה או מניחים להתייצבות במקרר

מודעות פרסומת

There are 4 comments

השאר תגובה