פטל, קוקוס וליים

כל שנה, ביום ההולדת שלי, אני מפרגן לעצמי (וגם למשפחה והחברים) איזו עוגה שווה ומיוחדת פרי המצאתי, כזו שכמוה לא הכנתי בעבר. זו הדרך שלי לאחל לעצמי עוד הרבה שנים של אושר ועשייה.

אז קבלו את העוגה של השנה – עוגת מוס פטל עם שכבות ג'לי קוקוס, קרמו ליים וקראנצ'י שוקולד לבן בעיטורים של מקרון פטל וליים ושוקולד לבן.

אז שיהיה לי המון מזל טוב מהבייקרי! 🙂

והנה המתכון:
(כל הכמויות בגרמים ומספיקות לעוגה בקוטר 18 ס"מ)

רולדה לבנה (לתבנית 30x40(
80 ביצים
60 אבקת סוכר
50 חלבונים
10 סוכר
70 קמח
10 חמאה מומסת

להקציף ביצים ואבקת סוכר לתערובת תפוחה ובהירה

להקציף (בנפרד) חלבונים וסוכר על לקבלת קצף יציב
לקפל את קצף החלבונים לקצף הביצים
לקפל פנימה קמח וחמאה מומסת
לשטח על תבנית עם נייר אפייה
לאפות 5 דקות בטמפרטורה של 230 מעלות
לצנן ולקרוץ את הצורה הרצויה

ג'לי קוקוס

150 מחית קוקוס
25 סוכר
5 ג'לטין + 30 מים קרים

לרכך את הג'לטין עם המים כ-10 דקות

לחמם מעט את המחית והסוכר
להוסיף את הג'לטין, לצקת לכלי ולהקפיא שעתיים לפחות

קרמו ליים

60 חלב
60 שמנת
40 מחית ליים/לימון
30 חלמונים
25 סוכר
3 ג'לטין + 18 מים קרים
90 שוקולד לבן
צבע מאכל ירוק (אופציונלי)

לרכך את הג'לטין עם המים כ-10 דקות

לחמם בסיר חלב, שמנת ומחית
לערבב בקערה חלמונים וסוכר
לעשות השוואת טמפרטורות ולהחזיר לסיר עד שמסמיך (קרם אנגלז)
להוריד מהאש ולצקת על השוקולד הלבן, לערבב
להוסיף ג'לטין וצבע מאכל ולבלנדר הכל עם בלנדר מוט
לצקת לכלי ולהקפיא שעתיים לפחות (אני יצקתי באותו כלי מעל הג'לי)

קרנצ'י שוקולד לבן

60 שוקולד לבן
45 שברי גליליות (פייטה)

להמיס את השוקולד ולערבב עם הגליליות

לרדד דק בין שני ניירות אפייה ולהניח להתקשות, לקרוץ את הצורה הרצויה

מוס פטל

300 מחית פטל
70 סוכר
9 ג'לטין + 54 מים קרים
300 שמנת מתוקה

לרכך את הג'לטין עם המים כ-10 דקות

לחמם מחית פטל וסוכר בסיר
להוסיף את הג'לטין, לערבב ולצנן לטמפרטורת החדר
להקציף את השמנת ולקפל פנימה

הרכבה – הפוך מלמעלה למטה:

שכבה של מוס פטל – מניחים בפריזר כ20 דקות להתקשות
להוסיף עוד מוס פטל ולהטביע בו את הג'לי קוקוס והקרמו ליים
להוסיף עוד מוס פטל ולהניח דיסקית של קרנצ'י שוקולד לבן
למלא מוס פטל עד הסוף ולהניח תחתית רולדה
להקפיא שעתיים לפחות לפני חילוץ וציפוי

ציפוי

120 סוכר
30 מים
100 שמנת
30 מחית פטל
40 גלוקוז
30 אבקת חלב
20 מירור
9 ג'לטין + 54 מים קרים
צבע מאכל אדום/ורוד

מרתיחים מים וסוכר ל-110 מעלות

בינתיים מחממים שמנת, מחית וגלוקוז
יוצקים את השמנת אל הסירופ, מצננים
מוסיפים אבקת חלב, מירור, ג'לטין, צבע מאכל ומבלנדרים הכל עם בלנדר מוט (ללא בועות)
מצננים לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה כשהיא קפואה
מקפיאים חזרה או מניחים להתייצבות במקרר

 

שלכם,
דרור. 
מודעות פרסומת

There are 2 comments

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s