טעמי קיץ קרירים ומפנקים

והפעם עוגת פיניה-קולדה (Pina Colada): שכבות מוס אננס וקוקוס עם פצפוצי שוקולד לבן פריכים וקישוטי מרנג קוקוס וג'לי אננס.

תכינו, תתקררו ותפנקו את עצמכם, את המשפחה, את החברים, את השכנים ועוד…

אז הנה המתכון – חומרים לשתי עוגות בקוטר 18 ס"מ:

רולדה לבנה (לתבנית 30x40(

80 גרם ביצים
60 גרם אבקת סוכר
50 גרם חלבונים
10 גרם סוכר
70 גרם קמח
10 גרם חמאה מומסת

להקציף ביצים ואבקת סוכר לתערובת תפוחה ובהירה
להקציף (בנפרד) חלבונים וסוכר על לקבלת קצף יציב
לקפל את קצף החלבונים לקצף הביצים
לקפל פנימה קמח וחמאה מומסת
לשטח על תבנית עם נייר אפייה
לאפות 5 דקות בטמפרטורה של 230 מעלות
לצנן ולקרוץ את הצורה הרצויה

 

מוס קוקוס

190 גרם מחית קוקוס (או חלב קוקוס)
QS גרם וניל
30 גרם סוכר
55 גרם חלמון
30 גרם סוכר
9 גרם ג'לטין
54 גרם מים קרים

360 שמנת

לרכך את הג'לטין עם המים כ-10 דקות

לחמם בסיר חלב וניל וסוכר.
לערבב בקערה חלמון וסוכר.
לעשות השוואת טמפרטורות ולהחזיר לאש עד להסמכה קלה.
להמיס את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ולהוסיף לתערובת.
לצנן ולקפל פנימה שמנת מוקצפת.

מוס אננס
180 גרם ביצים
135 גרם סוכר
130 גרם מחית אננס
190 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים

190 גרם שמנת
לרכך את הג'לטין עם המים כ-10 דקות

לחמם בסיר מחית אננס.
לערבב בקערה ביצים וסוכר.
לעשות השוואת טמפרטורות ולהחזיר לאש עד להסמכה קלה.
להמיס את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ולהוסיף לתערובת.
לצנן ולהוסיף פנימה קוביות חמאה ולערבב עם בלנדר מוט.
לקפל פנימה שמנת מוקצפת.

ג'לי אננס
100 גרם מחית אננס
20 גרם סוכר
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים קרים

לרכך את הג'לטין עם המים כ-10 דקות
לחמם בסיר מחית אננס וסוכר.
להמיס את הג'לטין במיקרו 10 שניות ולהוסיף אל מחית האננס
לצקת לתבנית הסיליקון בצורה הרצויה ולהקפיא שעתיים לפחות

הרכבה
מסדרים רינגים עם שקף מסביב ומניחים בתחתית דיסקית רולדה
יוצקים שכבות משני המוסים לסירוגין, כאשר כל שתי שכבות מפזרים מעט פניני שוקולד לבן (להשיג בחנויות המתמחות)
מכניסים למקפיא לשעתיים לפחות
מקשטים בנשיקות מרנג, פרוסות קוקוס דקיקות מיובשות (להשיג בחנויות פיצוחים) ובג'לי אננס
להפשיר ולשמור במקרר

שיהיה קיץ קריר וטעים!
דרור.

מודעות פרסומת

There are 10 comments

  1. אלין

    היי דרור
    פניתי אליך בעבר לגבי תיקון הכמויות במתכון הזה
    ובכלל תחת תגית אננס כל הכמויות במתכונים אינם ברורים
    כל כך רוצה להכין אבל הכמויות לא ברורות
    אשמח לטיפולך

    אהבתי

  2. יפתח

    היי. אודה אם תוכל להסביר מה ההבדלים בין קרם קוקוס למחית קוקוס מבחינת טעם ומרקם ואחוזי שומן, והאם בכל מתכון אפשר להמיר את קרם הקוקוס במחית?

    אהבתי

    1. בייקרי 365

      מחית קוקוס היא ממש הבשר של אגוז הקוקוס טחון למחית. קונים אותה קפואה כמו מחיות הפרי האחרות בחנויות המתמחות באפייה ויש לה את הטעם הדומיננטי ביותר.
      חלב קוקוס וקרם קוקוס הם יותר מעובדים ומגיעים בקופסאות שימורים שניתן למצוא בסופר ובמעדניות. הטעם שלהם קצת יותר חלש. בחלב הקוקוס יש יחסית מעט שומן בסביבות 7% ובקרם הקוקוס יש יותר שומן בסביבות 20%.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s