עוגת השוקולד שצבעה לבלונד

ללא ספק העוגה הכי אהובה באתר עד כה – עוגת השוקולד של הקונדיטורית קלייר דמון נצבעה לבלונד וזוכה לגרסה ללא גלוטן שהיא גם כשרה לפסח ומככבת אצלנו בחג אבל גם כל השנה! ביסקוויט רך ואוורירי של שוקולד לבן ושכבות של גנאש שוקולד לבן מקורמל ומוס שוקולד לבן קליל. מושלמת!!

IMG_0715_2

חומרים לעוגה בגודל 20X20 שנחתכת ל-16 ריבועים בגודל 4X4 ס"מ

ביסקוויט שוקולד לבן רך:
106 גרם שוקולד לבן
58 גרם חמאה
52 גרם חלמונים
106 גרם חלבונים
58 גרם סוכר
18 גרם אבקת שקדים

– ממיסים שוקולד לבן ומחאה במיקרוגל
– מוסיפים את החלמונים אל תערובת השוקולד
– מקציפים חלבונים וסוכר ומקפלים אל השוקולד לסירוגין עם אבקת השקדים
– יוצקים את התערובת לרינג מרובע 20×20
– אופים 10 דקות ב-190 מעלות

גנאש דולסי:
200 גרם שמנת
32 גרם סוכר אינוורטי
400 גרם שוקולד דולסי (או שוקולד לבן)

– ממיסים מעט את השוקולד במיקרוגל
– מחממים את השמנת והסוכר ויוצקים על השוקולד
– מערבבים לקבלת מרקם חלק ומניחים בצד לצינון לטמפרטורת החדר
– מניחים את הביסקוויט חזרה בתוך הרינג ויוצקים עליו מחצית מכמות הגנאש, מקררים 30 דקות לפחות

מוס שוקולד לבן:
206 גרם חלב
מעט תמצית וניל
86 גרם חלמונים
36 גרם סוכר
5 גרם ג'לטין ספוגים ב-30 גרם מים
252 גרם שוקולד לבן
7 גרם חמאת קקאו
270 גרם שמנת מתוקה

– מרתיחים חלב ווניל בסיר
– מערבבים בקערה חלמונים וסוכר
– יוצקים בזהירות את החלב, מערבבים היטב ומחזירים לסיר
– מבשלים על אש קטנה מספר דקות תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה קלה
– מורידים מהאש ומוסיפים את הג'לטין
– יוצקים את התערובת על השוקולד הלבן וחמאת הקקאו ומערבבים היטב
– מצננים לטמפרטורת החדר ומקפלים פנימה את השמנת מוקצפת לקצפת רכה
– יוצקים את המוס על הביסקוויט ומקפיאים שעה לפחות
– יוצקים את יתרת הגנאש על המוס הקפוא
– מקפיאים שעתיים לפחות ומפשירים לפני ההגשה במקרר
– רצוי לחתוך את העוגה לקוביות כשהיא עדיין קפואה

img_1210_3.jpg
מודעות פרסומת

There are 28 comments

  1. Unknown

    הי אתי 🙂

    שוקולד דולסי אפשר לקנות בחנויות שמתמחות במוצרי אפיה וקונדיטוריה ומוכרות גם שוקולדים לאפיה באיכות גבוהה.

    סוכר אינוורטי אינו כמו גולוקוזה ולכן אי אפשר להמיר אותו לדבש. הוא קרוי גם טרימולין- גם אותו אפשר להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפיה.

    אהבתי

  2. Dror Cohen

    את צודקת. זה מתכון משנה שעברה. בהמשך השנה התחלתי לרשום את כל המתכונים גם בכוסות וגם בגרמים כדי שיהיה נוח לכולם. אני עדיין ממליץ לקנות משקל למי שאין, זה לא יקר ומבטיח תוצאות מדוייקות.

    אהבתי

  3. שילה

    שלום דרור
    קודם כל מתכון מעולה.. עוגה ממש טעימה.
    רק שעשיתי אותה המוס שהיה מעל הגנאש פשוט החליק ולא נתפס בגנאש.. מה אני יכול לעשות עם זה?

    אהבתי

  4. Moriel

    היי, מעוניינת להכין את העוגה.
    ידוע לך האם עוגה כזו יכולה להתאים לנשים בהריון? ( ראיתי שיש חלבונים והבנתי שרק מטמפרטורה מסויימת מותר להן לאכול מזה).
    אשמח לעזרה!

    אהבתי

      1. Moriel

        ועוד שאלה, אם אני רוצה לעשות את העוגה בגודל של 24 בכמה בערך להכפיל כמויות?

        אהבתי

      2. בייקרי 365

        מרובעת או עגולה? הוספתי אזור חדש באתר של המרת מידות, יש שם טבלה שעוזרת להמיר גדלים של עוגות כמעט מכל גודל לכל גודל.

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s