עולם שכולו וניל

רציתי להקדיש קינוח לאחד מחומרי הגלם הכי אהובים במטבח – וניל. כמה שהוא בסיסי ואהוב, ככה קשה לתת לו את מרכז הבמה. הוא רגיל להיות שם ברקע ולהשלים את כל הטעמים, וכששמים אותו במרכז מסתכנים מאוד בהשתלטות עויינת של הטעם עד כדי יותר מדי. אז הנה התוצאה: פטיפור מושלם שכולו וניל: ביסקוויט פריך שקדים ווניל, שונטי וניל קרמי ומפנק ולסיומת דיסקית שוקולד לבן מקושטת בווניל.

img_1913_2

מתכון לכ-20 יחידות קטנות

ביסקוויט שקדים פריך
170 גרם גמח
2 גרם מלח
2 גרם אבקת/מחית וניל (עם זרעים)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
65 גרם אבקת סוכר
25 גרם אבקת שקדים
35 גרם ביצים (כחצי ביצה)

שמים את כל החומרים חוץ מהביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת אבקה דקיקה
מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד
מקררים את הבצק שעה לפחות
מרדדים לעובי חצי ס"מ וקורצים לריבועים או עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ
מסדרים על נייר אפייה ואופים 20 דקות ב-160 מעלות

שונטי וניל קרמי
15 גרם חמאת קקאו (אוצפיונלי)
125 גרם שוקולד לבן
125 גרם שמנת מתוקה (1)
45 גרם שמנת מתוקה (2)
2 גרם אבקת/מחית וניל

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה (1) ווניל ושופכים על חמאת הקקאו והשוקולד הלבן
מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורת החדר
מקציפים את השמנת המתוקה (2) לקצפת רכה ומקפלים אל תערובת השוקולד (בגלל שזו כמות ממש קטנה ניתן להקציף אפילו ביד עם מטרפה)
מכסים ומכניסים למקרר לכמה שעות

דיסקית שוקולד לבן מקושטת
200 שוקולד לבן
50 גרם חמאת קקאו
2 גרם מחית/אבקת וניל

את הקישוט משיגים על ידי טימפרור חמאת קקאו והוספה של אבקת הווניל
מניחים נייר אפייה או משטח סיליקון ומקשטים אותו עם חמאת הקקאו והווניל עם מכחול, מניחים בצד להתקשות
מטמפררים את השוקולד הלבן ומשטחים לשכבה דקיקה ואחידה על נייר האפייה/סיליקון המקושט
מניחים מעט להתייצבות ולפני שהשוקולד מתקשה לחלוטין קורצים עיגולים או ריבועים באותו קוטר של הביסקוויט הפריך
מניחים להתקשות מלאה ומחלצים את הדיסקיותIMG_1930_2.JPG

הרכבה:
מקציפים את השונטי לקרם יציב וקשה
מזלפים עיגול שונטי גדול או מספר עיגולים קטנים על כל ביסקויט פריך
מניחים על השונטי דיסקית שוקולד לבן
מעבירים את הפטיפורים להתייצבות במקרר מספר שעות ורצוי ללילה לפני ההגשה
ניתן לשמור את הפטיפורים גם בקופסא אטומה במקפיא

מודעות פרסומת

3 תגובות הוסף תגובה

  1. nataly barzel הגיב:

    נראה מצוין מתכון פשוט ומפתה! איך מטמפררים שוקולד לבן?

    אהבתי

  2. אתי גולן הגיב:

    שלום דרור , כיצד מטמפררים חמאת קקאו?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      ממיסים את חמאת הקקאו לחלוטין ואז מקררים אותה לאזור 27-28 מעלות.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s