עוגת שוקו-דובדבן

אני לרוב לא כל כך אוהב עוגות בחושות, אבל זאת עוגה פשוט מעולה – עסיסית, רכה, נימוחה וטעימה. בכלל הכנתי אותה במקור כתחתית לעוגת מוס, אבל היא יצאה כל כך טעימה והמשפחה שלי כל כך אהבה אותה שהחלטנו לנסות להכין אותה גם כעוגה בפני עצמה וזאת הייתה החלטה חכמה. נסו ולא תצטערו…

חומרים לשתי תבניות אינגליש קייק:
100 גרם חמאה רכה
320 גרם סוכר (כוס וחצי)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
100 גרם שוקולד מריר מומס
30 גרם אבקת חלב (2 כפות)
260 גרם מים רותחים (כוס ועוד שתי כפות)
200 גרם קמח (כוס ועוד 3/4 כוס)
4 גרם מלח (רבע כפית)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
כוס דובדבנים טריים מגולענים וחצויים

– מקציפים חמאה וסוכר עם וו גיטרה במיקסר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית
– מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב את הביצים ולאחר מכן את השוקולד המומס
– ממיסים את אבקת החלב במים הרותחים
– מערבבים בקערה נפרדת את האבקות – קמח, מלח ואבקת אפייה
– מוסיפים אל המיקסר את הנוזלים והאבקות לסירוגין
– מקפלים פנימה את הדובדבנים
– מעבירים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות
– אופים ב-160 מעלות 40-50 דקות עד שקיסם יוצא לח אבל ללא פירורים

מודעות פרסומת

There are 2 comments

השאר תגובה