פאי הדובדבנים המושלם הזה מלווה אותי כבר כמה שנים. מכינים אותו עם דובדבנים טריים שהם עכשיו בשיא העונה, יש לו לוק אמריקאי, טעם מצויין ומרקם מעולה! ויש גם גיוונים בתחתית הפוסט…
רוצים עוד מתכונים עם דובדבנים – ראו את הכתבה החודשית של מנטקה בנושא.
הנה המתכון לפאי גדול (24 ס"מ):
למלית הדובדבנים:
4 כוסות דובדבנים טריים שלמים מגולענים
כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
מעט מיץ לימון
20 גרם חמאה
– שמים בסיר את הדובדבנים ומחממים עד שהם מתחילים להפריש כמות גדולה של נוזלים
– מערבבים בקערה את הסוכר והקורנפלור ומוסיפים אל הסיר
– מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות עד שהכל מסמיך
– מוסיפים מעט מיץ לימון ואת החמאה
– מצננים
הרכבה ואפייה:
– מכינים כמות כפולה של בצק הפאי האהוב עליכם (למשל את זה)
– משטחים כמות אחת של הבצק בתחתית התבנית וממלאים בתערובת
– מכינים מיתרת הבצק דיסקית בקוטר של התבנית ומניחים מעל
– מהדקים את השוליים היטב ועושים חור קטן באמצעות סכין במרכז העוגה
– מפזרים מעל מעט סוכר לבן
– אופים ב-160 מעלות 20-25 דקות (עד שהבצק מזהיב)
גיוונים:
– מוסיפים לתערובת הדובדבנים מעט תבלינים כמו קינמון, וניל או אגוז מוסקט
– מוסיפים לתערובת הדובדבנים כ-100 גרם שוקולד לבן חתוך דק (ניתן להפחית מעט בכמות הסוכר)