הקינוח הבא מושלם לכל אירוע אבל הוא הכי מתאים לקינוח של איזו ארוחת בוקר טובה או בראנץ' מפנק. מדובר בטארטלט קטנטן ואישי במילוי קומפוט של פירות יער עם מוס יוגורט עדין מעל. הקינוח גם הולך מצויין עם פירות אחרים, כך למשל בקיץ ניתן להחליף את פירות היער במנגו או בכל פרי שתרצו.
חומרים ל-12 יחידות
מוס יוגורט :
7 גרם ג'לטין
40 גרם מים קרים
100 גרם שוקולד לבן
300 גרם יוגורט
80 גרם סוכר
125 גרם שמנת מתוקה
- ממיסים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד 10 דקות
- מערבבים בקערה את היוגורט והסוכר
- ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל
- ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים אל השוקולד הלבן
- מוסיפים את תערובת היוגורט והסוכר אל השוקולד הלבן בשלושה חלקים ובכל פעם מערבבים היטב על מנת למנוע היווצרות גושים
- מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אל תערובת היוגורט והשוקולד
- יוצקים לתבנית שקעים בקוטר המתאים לתחתיות ומקפיאים לשעתיים לפחות (רצוי ללילה)
תחתית:
235 גרם קמח (כוס וחצי)
חצי כפית מלח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3-4 כפות מים קרים
50 גרם שוקולד לבן
- בצק נייטרלי ממש פשוט להכנה ומתאים למי שאין לו הרבה ניסיון עם בצקים פריכים, מוזמנים להחליף בכל בצק פריך שאתם אוהבים
- שמים את הקמח, המלח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שמתקבלים פירורים דקים
- מוסיפים את המים וממשיכים לערבל עוד מספר שניות רק עד שמתקבל בצק אחיד
- מרדדים מייד בין שני ניירות אפייה וקורצים עיגולים בקוטר 2 ס"מ יותר מהקוטר של השקע בתבנית
- מרפדים כל שקע בתבנית עם עיגול בצק ומכניסים את התבנית למקרר לשעה לפחות
- מניחים חתיכת נייר אפייה בכל שקע ומניחים בפנים משקולות (חומוס או שעועית)
- אופים ישר מהמקרר ב-160 מעלות 10 דקות
- מסירים את נייר האפייה עם המשקולות ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה מלאה
- בינתיים ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן
- מוציאים את התחתיות מהתנור ומברישים כל אחת כשהן עדיין חמות בשכבה דקיקה של שוקולד לבן
קומפוט פירות יער:
300 גרם מחית פירות יער או פירות טחונים (אפשר גם רק תותים או מנגו או כל פרי אחר)
7 גרם ג'לטין (חצי שקית)
40 גרם מים קרים (ארבע כפות)
- ממיסים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד 10 דקות
- מחממים את מחית הפרי בסיר קטן (לא להביא לרתיחה) ומסירים מהאש
- ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ושופכים לתוך תערובת הפרי. מערבבים היטב.
- יוצקים את תערובת הפרי אל התחתיות המצוננות עד 2/3 גובה
- מקררים שעה לפחות
ריסוס לבן (אופציונלי):
200 גרם שוקולד לבן
200 גרם חמאת קקאו
- ממיסים יחד את השוקולד עם חמאת הקקאו
- מחלצים את המוסים הקפואים ומרססים עם תערובת הריסוס החמה
הרכבה:
- מניחים דיסק של מוס יוגורט קפוא על על כל תחתית ומקשטים בפרי
- מפשירים שעה במקרר לפני ההגשה
שלום, המתכון הזה הופיע כאשר חפשתי מתכוני פרווה. ככל הנראה מדובר בטעות כי המתכון חלבי. כמו כן לא מצאתי לשונית העוסקת במתכוני פרווה. חבל.
תודה רבה. המתכון הזה באמת חלבי. עדכנתי את החיפוש כדי שהוא לא יצא כשמחפשים פרווה. אוסיף בקרוב לשונית העוסקת במתכוני פרווה.
שלום. באיזה יוגורט מדובר?
יוגורט רגיל ביותר ללא תוספות (סטייל דנונה)
היי, האם הקרם יוגורט יציב לזילוף?
לא