הנה מתכון שאני אוהב במיוחד לעוגיות פריכות שנמסות בפה עם שוקולד צ'יפס מריר ושברי פקאנים. מומלץ להכין כמות כפולה כי הן נחטפות….

חומרים לכ-50 עוגיות (במשקל 30 גרם כל אחת, אם בא לכם לדייק):
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
360 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
4 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
140 גרם סוכר חום כהה (3/4 כוס)
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל
קורט מלח
100 גרם פצפוצי שוקולד מריר (1 כוס)
100 גרם אגוזי פקאן שבורים (1 כוס)

– מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח ואבקת האפייה עד לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים את שני סוגי הסוכר ומערבבים עד שהכל מתאחד
– מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד
– עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות
– מחלקים ל-50 כדורים (במשקל 30 גרם כל אחד) ומועכים מעט כל כדור
– מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים ב-160 מעלות במשך 30 דקות עד להזהבה

עכשיו תחטפו אחת מהר לפני שייגמר!

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה