תפוחים או רימונים?

טוב, אז ראש השנה מתקרב, וכולם מחפשים ומפרסמים מתכונים מתוקים-מתוקים עם תפוחים, דבש, רימונים ועוד כל מיני סימנים. הפעם פוסט כפול ומתוק במיוחד: גם מתכון מדליק לפחזניות במילוי קרם פטיסייר תפוח בדבש (יש גם וריאציה רימונית ולקרם יש אלף שימושים לפחות) וגם שיתוף פעולה מתוק עם רונית צין קרסנטי שכישפה את הכל עם כישופי הסוכר שלה.

ולהלן התוצאה – פחזניות תפוח בדבש ופחזניות קרם רימונים עם קישוטי קרמל מהממים של רונית:
IMG_2893_2.JPG

פחזניות
115 גרם חלב
3 גרם מלח
3 גרם סוכר
50 גרם חמאה
75 גרם קמח
130 גרם ביצים
– שמים חלב, מלח, סוכר וחמאה בסיר ומביאים לרתיחה
– מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
– ממשיכים לבשל עוד 2 דקות עד שנשמעים קולות טיגון עדינים
– מסירים מהאש ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה
– מערבלים את התערובת ומוסיפים פנימה בהדרגה את הביצים עד שמתקבל בצק חלק ומבריק ומעט נוזלי
– מעבירים לשק זילוף עם צנטר בקוטר חצי ס"מ ומזלפים על גבי נייר אפייה או סילפאן פחזניות קטנטנות בקוטר 2 ס"מ
– אופים ב-170 מעלות 20 דקות עד שתופח ומזהיב. מצננים

קרם פטיסייר תפוח בדבש (יש להכין יום מראש):
הכמות במתכון זה מתאימה למילוי כמות הפחזניות מהמתכון למעלה.

250 גרם חלב (1 כוס)
250 גרם מיץ תפוחים טבעי (רצוי מיץ תפוחים מרוכז של סיידר הגליל) (1 כוס)
60 חלמונים (מ-3 ביצים)
60 גרם דבש (3 כפות)
50 גרם קורנפלור (5 כפות)
8 גרם ג'לטין (1 כף)
50 גרם מים קרים (רבע כוס)
250 גרם שמנת מתוקה (1 כוס)

– ממיסים את הג'לטין במים קרים ומניחים בצד עשר דקות לפחות
– מחממים בסיר חלב ומיץ תפוחים
– במקביל מערבבים בקערה נפרדת חלמונים, דבש וקורנפלור
– עושים השוואת טמפרטורות על ידי מזיגת החלב אל הקערה ומחזירים אל הסיר
– מבשלים שתי דקות תוך ערבוב מתמיד עד להסמכת הקרם
– ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרו ומוסיפים אל התערובת
– מכסים את הקרם בניילון נצמד ומכניסים למקרר למספר שעות (רצוי ללילה)
– מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת ומקפלים אותה אל הקרם הקר
– מעבירים לשקית זילוף ומשתמשים למילוי הפחזניות

גיוון: לקבלת קרם פטיסייר רימונים מחליפים את מיץ התפוחים במיץ רימונים סחוט (קנוי או שסוחטים בעצמכם) ואת הדבש ב-100 גרם סוכר (חצי כוס).

קישוטי הקרמל:
תפוחים מסוכרים:
1 תפוח ירוק גרנד סמית
1 כוס סוכר
1/3 כוס מים
צבע מאכל אדום

– בעזרת חותכן עגול מוציאים עיגולים מהתפוח.
– חותכים את תוך התפוח כך שתישאר כיפה שטוחה.
– נועצים שיפוד או מקל סוכריה בבשר התפוח בלי לפגוע בקליפה.
– מבשלים את הסוכר והמים עד לטמפרטורה של 155 מעלות במדחום סוכר.
– למי שאין מדחום- עד שסירופ הסוכר נצבע בדפנות בצבע קרמל
– מסירים מהאש ומניחים לבועות להירגע.
– מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל ומערבבים היטב.
– טובלים כל עיגול מצד הקליפה בסירופ ומניחים להתקשות.

 

קישוט רימונים:
1 כוס סוכר
1/3 כוס מיץ רימונים סחוט
גרגירי רימון

 

– מבשלים את הרימונים והסוכר עד ל 145 מעלות במדחום סוכר.
– היזהרו מקירמול יתר.
– בעזרת כפית מניחים כמות קטנה מהתערובת על נייר אפייה ומעצבים בעזרת מקל/שיפוד לצורה הרצויה.
– מקשטים בגרגירי רימון ומניחים להתקשות

עוד מתכונים לממתקים מפנקים תוכלו למצוא בבלוג של רונית: http://www.tsinka.co.il

בסוף לא התאפקנו והיינו חייבים לקחת ביס…

img_2896_2

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s