חומר הגלם החודשי של מנטקה הוא אגוז הקשיו המופלא שממנו אפשר להכין שלל דברים נפלאים. הבחירה שלנו הייתה להפוך את האגוזים המופלאים לממרח עדין וטעים שאפשר לאכול אותו גם סתם כך על פרוסת חלה. את הממרח המעולה הזה חיברנו עם קצת שוקולד מומס וטמנו בתוך בצק בריוש עשיר וחמאתי. איזה פינוק מושלם לימי חורף קרירים…
בצק בריוש (להכין יום לפני):
4 כוסות קמח
2/3 כוס חלב
3 ביצים
חצי כוס סוכר
8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
מעט מלח
150 גרם חמאה רכה
– שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה לאיחוד החומרים
– מוסיפים את החמאה ולשים במיקסר במהירות בינונית במשך 10 דקות
– מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה
ממרח קשיו ושוקולד:
כוס אגוזי קשיו (לא קלויים)
חצי כפית מלח
2 כפות שמן צמחי (קנולה למשל)
100 גרם שוקולד מריר
– מפזרים את האגוזים בתבנית תנור ומכניסים לתנור ב-180 מעלות ל-12 דקות עד להזהבה
– מצננים מעט ומעבירים כשהם עדיין חמים למעבד מזון ומוסיפים את המלח
– טוחנים את האגוזים לאבקה וממשיכים עד שהם מתחילים לשחרר שמן ולהיתפס לגושים
– מוסיפים את השמן וממשיכים לטחון עד לקבלת משחה חלקה
– ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים את האגוזים והשוקולד יחד
הרכבה:
– מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי חצי ס"מ
– מורחים שכבת ממרח דקה על כל מלבן ומגלגלים לגליל
– חותכים את הגליל לשבלולים ברוחב 2 ס"מ ומסדרים אותם בתוך רינג או תבנית קפיצית משומנים בקוטר 20-24 ס"מ
– מכסים במגבת או שקית ומתפיחים שעה עד שעה וחצי
– מברישים בביצה ואופים ב-170 מעלות כ20-25 דקות
– אם רוצים מברישים כאשר עדיין חם בסירופ סוכר (חצי כוס סוכר וחצי כוס מים מובאים לרתיחה יחד)
בתאבון!
רוצים לראות מה בלוגרים אחרים עשו עם קשיו? בקרו בדף הקשיו של מנטקה:
http://www.manteka.co.il/items/1307.html
אפשר שוקולד חלב ולא מריר?
כן