כדורי שוקולד מטוגנים ופריכים

חנוכה הוא חג המטוגנים, נראה לי שלאף אחד אין ספק בכך. הכל מתחיל מסופגניות שמציפות את החנויות בשלל צורות, גוונים וטעמים כבר חודש או יותר לפני החג. משם זה ממשיך ללביבות, צ'ורוס, צ'יפס, פלאפל ושאר מטוגנים. נראה לי גם שלאף אחד אין ספק שאוכל מטוגן הוא טעים. מאוד טעים! (אולי לא בריא, אבל שוב, מאווווד טעים!)

בבייקרי 365 יש לנו מסורת בכל שנה לפנק אתכם במתכון חדש ומפתיע לפינוק מתוק ומטוגן וגם השנה אנחנו עומדים לקיים את המסורת הזו. המתכון השנה הוא בהשראת מתכון של פיליפ קונטיצ'יני שהוא מגדולי הקונדיטורים הפריזאיים. אז קבלו מתכון חדש ומפתיע של כדורים מטוגנים פריכים מאוד ובתוכם שוקולד עשיר ונמס ממש כמו בפונדנט שוקולד. לוקחים ביס ו… וואוו!!
IMG_8192_2
גנאש:
230 גרם שוקולד מריר (65-70%)
100 מיל' חלב
60 מיל' שמנת מתוקה
– מביאים את השמנת והחלב לרתיחה בסיר ויוצקים על השוקולד
– מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק
– יוצקים לתבנית סיליקון עם שקעים של חצי כדור בקוטר 2-3 ס"מ ומקפיאים 15 דקות
– מחלצים חצי מחצאי הכדורים ומצמידים כל אחד לחצי כדור שנשאר בתוך התבנית
– מחזירים למקפיא ומקפיאים שעתיים לפחות, ניתן לשמור כמה ימים במקפיא
ציפוי:
חצי כיכר לחם לבן שלם או פרוס טרי (חשוב שיהיה טרי ורך!)
100 גרם אבקת שקדים
3 ביצים
שמן לטיגון
– פורסים את הלחם לפרוסות דקות, מסירים את הקרום ומקפיאים שעתיים
– מעבירים את הלחם הקפוא למעבד מזון וטוחנים לאבקה דקה, רצוי אף להעביר בנפה או מסננת להסרת גושים
– מוציאים את כדורי השוקולד הקפואים, מצפים כל אחד באבקת שקדים ומכדררים לכדור בין הידיים
– טובלים כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם, מסדרים בצלחת ומכניסים למקרר ל-10 דקות
– חוזרים על הטבילה פעם שנייה – ביצה ולאחר מכן פירורי לחם ושומרים במקרר עד הטיגון
– מחממים שמן ל-180 מעלות ומטגנים כל כדור טיגון קצר 3-4 דקות עד להזהבה
– מוציאים לצלחת עם נייר סופג
– לפני ההגשה מחממים תנור ל-150 מעלות ומכניסים את הכדורים לתנור ל-2 דקות
– מגישים חם ו… זוללים!
חג חנוכה מואר ושמח לכולם!!!
באהבה,
בייקרי 365.
מודעות פרסומת

There are 12 comments

  1. אביה

    ניסיתי היום את המתכון, יצא טעים ומעניין. כמו שאחותי הגדירה "זה מוזר וטעים. תביא עוד אחד…" 🙂
    לגבי המתכון עצמו, חצי כיכר לחם זה המון אפשר להוריד את הכמות. וכשניסיתי להקפיא ולטחון, הלחם נשאר בגושים קטנים שסופגים מייד את הלחות. לא באמת יצאה לי טחינה דקה.
    למרות זאת כן ציפיתי חצי מהכדורים בגושישי לחם וחצי בפירורי לחם קנויים של השניצלים ובשניהם יצא סבבה.

    אהבתי

  2. אורלי

    היי אני נהנת מאוד מהמתכונים שלך תודה רבה!!
    שאלה כמות השמרים בסופגניות גדולה יחסית במיוחד כאשר מדובר בשמרים יבשים🙂.
    אשמח לדעת למה?

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s