חנוכה הוא חג המטוגנים, נראה לי שלאף אחד אין ספק בכך. הכל מתחיל מסופגניות שמציפות את החנויות בשלל צורות, גוונים וטעמים כבר חודש או יותר לפני החג. משם זה ממשיך ללביבות, צ'ורוס, צ'יפס, פלאפל ושאר מטוגנים. נראה לי גם שלאף אחד אין ספק שאוכל מטוגן הוא טעים. מאוד טעים! (אולי לא בריא, אבל שוב, מאווווד טעים!)
בבייקרי 365 יש לנו מסורת בכל שנה לפנק אתכם במתכון חדש ומפתיע לפינוק מתוק ומטוגן וגם השנה אנחנו עומדים לקיים את המסורת הזו. המתכון השנה הוא בהשראת מתכון של פיליפ קונטיצ'יני שהוא מגדולי הקונדיטורים הפריזאיים. אז קבלו מתכון חדש ומפתיע של כדורים מטוגנים פריכים מאוד ובתוכם שוקולד עשיר ונמס ממש כמו בפונדנט שוקולד. לוקחים ביס ו… וואוו!!

גנאש:
230 גרם שוקולד מריר (65-70%)
100 מיל' חלב
60 מיל' שמנת מתוקה
– מביאים את השמנת והחלב לרתיחה בסיר ויוצקים על השוקולד
– מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק
– יוצקים לתבנית סיליקון עם שקעים של חצי כדור בקוטר 2-3 ס"מ ומקפיאים 15 דקות
– מחלצים חצי מחצאי הכדורים ומצמידים כל אחד לחצי כדור שנשאר בתוך התבנית
– מחזירים למקפיא ומקפיאים שעתיים לפחות, ניתן לשמור כמה ימים במקפיא
ציפוי:
חצי כיכר לחם לבן שלם או פרוס טרי (חשוב שיהיה טרי ורך!)
100 גרם אבקת שקדים
3 ביצים
שמן לטיגון
– פורסים את הלחם לפרוסות דקות, מסירים את הקרום ומקפיאים שעתיים
– מעבירים את הלחם הקפוא למעבד מזון וטוחנים לאבקה דקה, רצוי אף להעביר בנפה או מסננת להסרת גושים
– מוציאים את כדורי השוקולד הקפואים, מצפים כל אחד באבקת שקדים ומכדררים לכדור בין הידיים
– טובלים כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם, מסדרים בצלחת ומכניסים למקרר ל-10 דקות
– חוזרים על הטבילה פעם שנייה – ביצה ולאחר מכן פירורי לחם ושומרים במקרר עד הטיגון
– מחממים שמן ל-180 מעלות ומטגנים כל כדור טיגון קצר 3-4 דקות עד להזהבה
– מוציאים לצלחת עם נייר סופג
– לפני ההגשה מחממים תנור ל-150 מעלות ומכניסים את הכדורים לתנור ל-2 דקות
– מגישים חם ו… זוללים!
חג חנוכה מואר ושמח לכולם!!!
באהבה,
בייקרי 365.
תאמין או לא, אבל תפסת אותי בולללל באמצע ההכנה שלהם, חחח
כנראה ששנינו סברנו שזה מתכון מושלם לרגל החג 😉
איזה כיף! גרייט מיינדס וזה…
אולי אנחנו צריכים לעשות איזה שיתוף פעולה?
נראה ממש מושלם. ומושחת.
חג שמח 😊😊
ניסיתי היום את המתכון, יצא טעים ומעניין. כמו שאחותי הגדירה "זה מוזר וטעים. תביא עוד אחד…" 🙂
לגבי המתכון עצמו, חצי כיכר לחם זה המון אפשר להוריד את הכמות. וכשניסיתי להקפיא ולטחון, הלחם נשאר בגושים קטנים שסופגים מייד את הלחות. לא באמת יצאה לי טחינה דקה.
למרות זאת כן ציפיתי חצי מהכדורים בגושישי לחם וחצי בפירורי לחם קנויים של השניצלים ובשניהם יצא סבבה.
אפשר להשתמש בפרורי לחם קנויים ?
אפשר, אבל הם קשים מדי לטעמי. הכי טוב להשתמש בפירורים שמכינים לבד מהלחם הלבן הכי פשוט שיש.
כמה כדורים יוצא עבור הכמויות המצויינות ?
בערך 30 כדורים קטנים
היי אני נהנת מאוד מהמתכונים שלך תודה רבה!!
שאלה כמות השמרים בסופגניות גדולה יחסית במיוחד כאשר מדובר בשמרים יבשים🙂.
אשמח לדעת למה?
בצק של סופגניות עשיר בחמאה ולכן כבד קצת יותר ודורש קצת יותר שמרים מהרגיל
האם אפשר להשאיר את הכדורים במקרר יום שלם ליפני הטיגון?
כן, אין בעיה