האקלרים של כריסטוף אדם

ממשיכים בשבוע היומולדת/הקונדיטורים הגדולים והפעם עם האקלרים של כריסטוף אדם – אקלר שכולו שוקולד גם במילוי הקרמי והעשיר וגם הציפוי המגניב. אם לא משיגים סוכריות קופצות שנותנות לזה את הטוויסט המגניב, אפשר לפזר גם פניני שוקולד בצבעים שונים.

5abde-img_3092_2.jpg

אקלר שוקולד פצפוצים – כריסטוף אדם
ל-10 אקלרים
אקלרים
100 גרם מים
100 גרם חלב
2 גרם סוכר
100 גרם חמאה
6 גרם מלח
100 גרם קמח
180 גרם ביצים
  • מחממים בסיר מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח. מערבבים היטב.
  • מחזירים את הסיר אל האש ומבשלים כ-5 דקות
  • מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כשתי דקות לצינון
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה
  • הבצק צריך להיות יציב ויכול להיות שלא צריך את כל הביצים – כדי לבדוק מעבירים אצבע במרכז הבצק ובודקים אם הוא נסגר באיטיות, אם כן אז הוא מוכן
  • מזלפים עם צנטר משונן בקוטר 16, אקלרים באורך 13 ס"מ על גבי תבנית עם נייר אפייה
  • אופים 30 דקות ב-170 מעלות, פותחים וסוגרים מיד את דלת התנור להוצאת אדים ואופים 10 דקות נוספות
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים
קרם שוקולד חלב
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים קרים
120 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
270 גרם חלב
50 גרם שמנת מתוקה
3 חלמונים
40 גרם סוכר
24 גרם קורנפלור
  • מערבבים את הג'לטין והמים בקערה ומניחים בצד ל-10 דקות
  • מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור עם מעט חלב
  • מביאים לרתיחה את יתרת החלב עם השמנת ויוצקים אל התערובת
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד 2-3 דקות
  • מוסיפים את הג'לטין אל התערובת ומערבבים היטב
  • יוצקים את התערובת על השוקולד ומערבבים היטב
  • מצננים מעט ומקפלים פנימה את החמאה
  • מעבירים לכלי שטוח, מניחים מעל ניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות
זיגוג שוקולד חלב
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים קרים
50 גרם גלוקוז
120 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאת קקאו
10 גרם שמן צמחי
  • מערבבים את הג'לטין והמים בקערה ומניחים בצד ל-10 דקות
  • ממיסים בקערה במיקרוגל שוקולד חלב, שוקולד לבן וחמאת קקאו
  • מוסיפים את השמן הצמחי אל התערובת ומערבבים היטב
  • מחממים בסיר את השמנת המתוקה והגלוקוז עד לרתיחה
  • יוצקים את השמנת על תערובת השוקולד ומערבבים היטב
  • מוסיפים פנימה את הג'לטין
  • מעבירים לכלי שטוח, מניחים מעל ניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות
הרכבה
  • עושים שלושה חורים בתחתית כל אקלר ומזלפים פנימה את קרם השוקולד הקר
  • מחממים את זיגוג השוקולד ל-32 מעלות
  • טובלים כל אקלר בזיגוג ומנערים היטב את הזיגוג העודף
  • מניחים על מגש ומפזרים מעט סוכריות קופצות מצופות שוקולד (אם אין אז מעטרים בפניני שוקולד)
 
מודעות פרסומת

4 תגובות הוסף תגובה

  1. Adi Alias הגיב:

    2 גרם סוכר נשמע הגיוני,הבעיה היא ב 10 גרם מלח על 100 גרם קמח

    אהבתי

  2. Dror Cohen הגיב:

    2 גרם סוכר זה הגיוני. הבצק של האקלרים הוא לא מתוק. הסוכר הוא רק בשביל טיפה השחמה בתנור. במלח אכן נפלה טעות וצריך להיות 6 גרם ולא 10. תיקנתי. תודה!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s