הפנטסטיק של מישלאק

ככה סוגרים את שבוע היומולדת ואת סדרת הקונדיטורים הגדולים בסטייל. כריסטוף מישלאק, מאושיות הפטיסרי הצרפתי ובכלל, המציא קונספט שלם של קינוחים שלהם הוא קורא פנטסטיק. הם כולם דומים אבל גם מאוד שונים בשילובי טעמים ומרקמים מעניינים. אחרי שתקלטו את הרעיון, תוכלו להמציא גם שילובי פנטסטיק מדליקים משלכם, אז תרגישו חופשי להתפרע…

פנטסטיק תותים ופיסטוק – כריסטוף מישלאק
לתבנית בקוטר 18 ס"מ
קרם שנטילי פיסטוק (מכינים יום לפני)
250 גרם שמנת מתוקה
75 גרם שוקולד לבן
20 גרם מחית פיסטוק
  • שמים בקערה את השוקולד ומחית הפיסטוק
  • מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה בסיר
  • יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים עם בלנדר מוט
  • מצננים לילה במקרר
קונפי תותים (מכינים יום לפני)
200 גרם תותית טחונים
20 גרם סירופ גלוקוז
2 גרם פקטין NH
  • מערבבים היטב את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה
  • מכסים בניילון נצמד ושומרים לילה במקרר
תחתית בצק פריך
100 גרם חמאה
40 גרם אבקת סוכר
80 גרם קמח
קמצוץ מלח
  • מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק
  • משטחים את הבצק בתוך רינג או תבנית בקוטר 18 ס"מ על גבי נייר אפייה או סיליקון
  • אופים 8 דקות ב-180 מעלות. מצננים.
ביסקוויט פיסטוק
60 גרם אבקת סוכר
30 גרם פיסטוקים קלויים טחונים
10 גרם קורנפלור
30 גרם אבקת שקדים
1 חלמון (15 גרם)
15 גרם מחית פיסטוק
2 חלבונים (80 גרם)
20 גרם סוכר
40 גרם חמאה מומסת
  • מערבבים בקערה אבקת סוכר, פיסטוקים, קורנפלור, אבקת שקדים, חלמון, מחית פיסטוק וחצי מהחלבונים
  • מקציפים במיקסר את יתרת החלבון עם הסוכר
  • מקפלים את תערובת הפיסטוקים אל החלבונים המוקצפים ולאחר מכן את החמאה המומסת
  • יוצקים את התערובת אל התבנית על גבי הבצק הפריך
  • אופים ב-180 מעלות 15 דקות. מצננים.
להרכבה
פיסטוקים שלמים ושבורים
תותים
עלי נענע, מנטה או בזיליקום
  • מחלצים את הבצק הפריך והביסקוויט מהתבנית
  • מזלפים שכבה דקה של קונפי התותים על גבי התחתית
  • מקציפים את קרם הפיסטוקים עד לקבלת קרם יציב (זהירות לא "לשבור" את הקרם)
  • מזלפים כדורים של קרם על גבי הקונפי
  • מפזרים פיסטוקים שבורים, תותים חצויים, פיסטוקים שלמים מפודרים באבקת סוכר ועלי נענע קטנים
מודעות פרסומת

3 תגובות הוסף תגובה

  1. The Cookie Fairy הגיב:

    נראה מצוין,
    והביצוע נקי ויפהפה 🙂
    יופי של שבוע!
    אני בעד להפוך את זה לנורמה בבלוג 😉

    אהבתי

  2. Dror Cohen הגיב:

    תודה!

    אהבתי

  3. חנית דהן הגיב:

    היי, נראה מושלם!
    רציתי לשאול, במתכון של הבצק פריך לא רשום ביצה, האם טעות?
    דבר נוסף, את הבצק פריך שמים ברינג עם שוליים? ובפנים את הביסקוויט פיסטוק? סדר ההרכבה לא כ״כ ברור, אם אפשר לחדד… תודה רבה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s