מי שלא ניסה לחם חלב סיני לא יודע מה הוא מפסיד. הלחם הזה יוצא כל כך רך ואוורירי שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותו. אפשר לאכול אותו כמו שהוא, להכין ממנו כריך מפנק או למלא אותו בשלל מילויים מתוקים או מלוחים. ויש עוד בונוס – הוא יוצא מעולה גם באפייה וגם באידוי. כאן שידכנו לו ציפוי פריך ומילוי אננס עשיר והתוצאה מדהימה!

חומרים ל-12 לחמניות:
בסיס:
25 גרם קמח (2.5 כפות)
80 גרם מים (שליש כוס)
40 גרם חלב (3 כפות)

– כל לחם סיני מתחיל במעין רביכה ראשונית שנקראת טאנגזונג – היא שנותנת ללחם את המרקם הרך כל כך.
– מערבבים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד. המרקם מזכיר קצת את המרקם של משחת שיניים.
– מניחים בצד להתקרר כעשר דקות

הבצק:
120 גרם חלב (חצי כוס)
7 גרם שמרים יבשים (חצי כף)
60 גרם סוכר (שליש כוס)
350 גרם קמח (3 כוסות)
חצי כפית מלח
1 ביצה
כל הבסיס
30 גרם חמאה
30 גרם גלוטן (2.5 כפות) (אופציונלי)
4 גרם משפר אפייה (חצי כף) (אופציונלי)
6 גרם אבקת חלב (1 כף) (אופציונלי)

– שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה במשך 10 דקות
– מניחים בקערה מקומחת ומכוסה לתפוח במשך שעה
– בינתיים מכינים את הציפוי והמילוי

ציפוי (אופציונלי):
30 גרם אבקת חלב (4 כפות)
180 גרם קמח (כוס ועוד 2 כפות)
6 גרם אבקת אפייה (כפית)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
60 גרם חמאה
1 חלמון
2 כפות חלב

– מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים והחמאה עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה
– מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד
– מרדדים לעובי של חצי ס"מ בין שני ניירות אפייה ושומרים במקרר

מילוי אננס (ניתן להכין גם מפירות אחרים):
קופסת שימורי אננס קטנה – 230 גרם כולל הסירופ
(אם משתמשים בפרי אחר אז משתמשים ב-130 גרם מחית פרי/פרי טחון ועוד 120 גרם מים ומוסיפים עוד קצת סוכר לפי הטעם)
25 גרם סוכר (2.5 כפות)
כף קורנפלור
כף חמאה
מעט תמצית וניל

– טוחנים את האננס עם הסירופ טחינה גסה
– שמים את כל החומרים למעט החמאה בסיר ומבשלים עד להסמכה
– מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה
– מצננים לטמפרטורת החדר

הרכבה ואפייה:
– מחלקים את הבצק ל-12 חלקים במשקל 60 גרם כל אחד
– מכדררים כל חלק לכדור ומשטחים לעיגול
– מניחים כף מילוי במרכז, סוגרים מכל הכיוונים ומהדקים היטב
– מניחים את הכדור המלא בתבנית עם נייר אפייה כאשר התפר למטה
– מתפיחים את הכדורים הממולאים שבתבנית עוד שעה
– מחממים את התנור ל-170 מעלות
– קורצים מהציפוי עיגולים בקוטר של הלחמניות ומניחים עיגול על כל לחמניה (העיגול מתפשט באפייה ולכן הוא לא צריך לכסות את כל הלחמנייה בשלב זה)
– מברישים את הלחמניות והציפוי בחלמון מהול במעט מים
– אופים בתנור כ-12-15 דקות עד להזהבה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה