חומרים ל-12 לחמניות:
בסיס:
25 גרם קמח (2.5 כפות)
80 גרם מים (שליש כוס)
40 גרם חלב (3 כפות)
– כל לחם סיני מתחיל במעין רביכה ראשונית שנקראת טאנגזונג – היא שנותנת ללחם את המרקם הרך כל כך.
– מערבבים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד. המרקם מזכיר קצת את המרקם של משחת שיניים.
– מניחים בצד להתקרר כעשר דקות
הבצק:
120 גרם חלב (חצי כוס)
7 גרם שמרים יבשים (חצי כף)
60 גרם סוכר (שליש כוס)
350 גרם קמח (3 כוסות)
חצי כפית מלח
1 ביצה
כל הבסיס
30 גרם חמאה
30 גרם גלוטן (2.5 כפות) (אופציונלי)
4 גרם משפר אפייה (חצי כף) (אופציונלי)
6 גרם אבקת חלב (1 כף) (אופציונלי)
– שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה במשך 10 דקות
– מניחים בקערה מקומחת ומכוסה לתפוח במשך שעה
– בינתיים מכינים את הציפוי והמילוי
ציפוי (אופציונלי):
30 גרם אבקת חלב (4 כפות)
180 גרם קמח (כוס ועוד 2 כפות)
6 גרם אבקת אפייה (כפית)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
60 גרם חמאה
1 חלמון
2 כפות חלב
– מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים והחמאה עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה
– מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד
– מרדדים לעובי של חצי ס"מ בין שני ניירות אפייה ושומרים במקרר
מילוי אננס (ניתן להכין גם מפירות אחרים):
קופסת שימורי אננס קטנה – 230 גרם כולל הסירופ
(אם משתמשים בפרי אחר אז משתמשים ב-130 גרם מחית פרי/פרי טחון ועוד 120 גרם מים ומוסיפים עוד קצת סוכר לפי הטעם)
25 גרם סוכר (2.5 כפות)
כף קורנפלור
כף חמאה
מעט תמצית וניל
– טוחנים את האננס עם הסירופ טחינה גסה
– שמים את כל החומרים למעט החמאה בסיר ומבשלים עד להסמכה
– מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה
– מצננים לטמפרטורת החדר
הרכבה ואפייה:
– מחלקים את הבצק ל-12 חלקים במשקל 60 גרם כל אחד
– מכדררים כל חלק לכדור ומשטחים לעיגול
– מניחים כף מילוי במרכז, סוגרים מכל הכיוונים ומהדקים היטב
– מניחים את הכדור המלא בתבנית עם נייר אפייה כאשר התפר למטה
– מתפיחים את הכדורים הממולאים שבתבנית עוד שעה
– מחממים את התנור ל-170 מעלות
– קורצים מהציפוי עיגולים בקוטר של הלחמניות ומניחים עיגול על כל לחמניה (העיגול מתפשט באפייה ולכן הוא לא צריך לכסות את כל הלחמנייה בשלב זה)
– מברישים את הלחמניות והציפוי בחלמון מהול במעט מים
– אופים בתנור כ-12-15 דקות עד להזהבה