העוגה הזו הוכנה בהשראת אחד הקונדיטורים המוכשרים היום בעולם Nathaniel Reid. אנחנו קוראים לה "חיזור חורפי" והיא מורכבת מעוגה בחושה של אגוזי לוז קלויים, קליפות הדרים מסוכרות וסירופ הדרים ובתוכה גומה עם קרמל וניל נוזלי. שילוב מושלם לימים הקפואים שפוקדים אותנו עכשיו.

העוגה הבחושה מדהימה בפני עצמה וניתן להכין אותה כמו שהיא בתבנית אינגליש קייק, להספיג אותה בסירופ ולהנות ממנה גם ללא מלית הקרמל.

חיזור חורפי:
חומרים ל-3 עוגות בקוטר 10 ס"מ או עוגה אחת בקוטר 18 ס"מ

עוגה בחושה אגוזי לוז והדרים:
150 גרם אגוזי לוז (רצוי קלופים)
40 גרם קליפות הדרים מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות
60 גרם קורנפלור
60 גרם אבקת שקדים
200 גרם סוכר חום
5 ביצים שלמות גודל L
20 גרם סוכר לבן
קמצוץ מלח
50 גרם חמאה
גרידה מתפוז אחד ולימון אחד

– מערבבים את קליפות ההדרים עם כף מהקורנפלור
– קולים את אגוזי הלוז בתנור 8 דקות ב-200 מעלות ומצננים
– מקלפים וטוחנים לאבקה במעבד מזון יחד עם אבקת השקדים ויתרת הקורנפלור
– מפרידים 2 מהביצים ומקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר הלבן והמלח
– בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים ויתרת הביצים עם הסוכר החום עד שהתערובת מסמיכה מאוד
– מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת הביצים ואז את תערובת האבקות
– ממיסים את החמאה ומקפלים אותה, את קליפות ההדרים המסוכרות ואת גרידות ההדרים אל התערובת
– יוצקים את התערובת אל תבניות או רינגים ואופים 30-35 דקות ב-160 מעלות (לעוגה גדולה מוסיפים עוד 10 דקות אפייה)
– בינתיים מכינים את הסירופ

סירופ הדרים:
100 גרם מים
100 גרם סוכר
50 גרם מיץ לימון
25 גרם ליקר תפוזים

– מביאים את המים והסוכר לרתיחה בסיר קטן
– מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את מיץ הלימון והליקר
– מוציאים את העוגות מהתנור ומצננים מעט
– כשהעוגות עדיין חמות מחלצים אותן מהתבנית ומספיגים אותן מסביב (לא למעלה ולמטה) בסירופ

קרמל וניל רך:
150 גרם שמנת
10 גרם חמאה
15 גרם סוכר אינוורטי
מעט תמצית וניל או מקל וניל
120 גרם סוכר
90 גרם גלוקוז

– מחממים בסיר את השמנת, החמאה והסוכר האינוורטי
– בסיר נפרד שמים את הסוכר, הגלוקוז והווניל ומקרמלים על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס והתערובת מבעבעת חזק ומקבלת צבע קרמלי בהיר מאוד
– מוסיפים את השמנת אל הקרמל בזהירות, מחזירים לאש ומבשלים עוד 5 דקות
– קורצים עיגול בעומק של כ-1-2 ס"מ ומוציאים חתיכה מהעוגה
– יוצקים לתוך עוגה שכבה של קרמל וניל ומניחים להתקרר כשעה

קישוט:
– מברישים את העוגה מסביב בנפאז חם או ריבת משמש מחוממים עם מעט מים
– מדביקים על כל דפנות העוגה אגוזי לוז קלויים שבורים לחתיכות קטנות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. Ofri Saad

    שכחתם לכתוב מתי מוסיפים את אגוזי הלוז עם הקורנפלור לשאר המצרכים

  2. Dror Cohen

    תודה. זה לא היה כתוב ברור. תוקן.

  3. Dror Cohen

    תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

השאר תגובה