אין על פסטה אפויה!

הכנו פסטה טרייה בבית ועשינו ממנה גם רביולי וגם צורות מגניבות, בישלנו, הקפצנו, טיגנו וזללנו אותה עם שלל רטבים. כדי לסגור את שבוע הפסטה כמו שצריך אנחנו גם אופים אותה במאפה פסטה מושלם עשיר בגבינות שאפשר להגיש גם עם רוטב אהוב של גבינות או שמנת. שבועות מתקרב, אנחנו רק אומרים…

IMG_3276_2.JPG

פשטידת פסטה:
מתכון לתבנית מלבנית גדולה

1 חבילה פסטה (500 גרם)
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
כוס וחצי חלב
3 ביצים
250 גרם גבינה לבנה קשה מפוררת – אנחנו משתמשים בשילוב של בולגרית וטוב טעם, אבל כל גבינה לבנה קשה או שילוב שלהן הולך: פטה, גבינת עיזים, ריקוטה ועוד
50 גרם גבינה צהובה מגוררת – גם כאן אפשר לגוון עם פרמזן, קשקבל, גאודה או צהובה אחרת
מלח ופלפל (זהירות עם המלח אם הגבינות כבר מלוחות)

– מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ומשמנים מעט
– בסיר קטן ממיסים את החמאה ובמקביל מערבבים בקערה את הקמח והחלב עד שכל הגושים נמסים
– כשהחמאה נמסה ומבעבעת קלות, שופכים אל הסיר את תערובת החלב והקמח
– מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד שכל התערובת מסמיכה מאוד
– בקערה גדולה מערבבים את הפסטה עם הרוטב הלבן שהכנו (באשאמל) ומוסיפים ביצים וגבינות
– מתבלים במלח ופלפל ומעבירים את התערובת לתבנית פיירקס גדולה. משטחים היטב.
– מפזרים מעט גבינה צהובה מעל ואופים בתנור ב-180 מעלות 40-45 דקות עד שהגבינה למעלה מזהיבה היטב
– מגישים חם עם רוטב עגבניות אהוב בצד (כזה למשל)

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s