יום שני בשבוע השמרים של הבייקרי ואנחנו יודעים מה אתם הולכים לאכול מחר בערב. או אולי מחר בצהריים? הנה מתכון שמתאים לכל יום, לכל שעה ולכל אירוע – שבלולים נפלאים מקמח שיפון מפוצצים בטעם.

IMG_1896_3

חומרים לכ-30 שבלולים:
250 גרם קמח לבן (2 כוסות)
250 גרם קמח שיפון (אפשר גם קמח חיטה מלא) (2 כוסות)
5 גרם שמרים יבשים (חצי כף)
2 גרם סוכר (חצי כפית)
10 גרם מלח (2 כפיות)
25 גרם גלוטן (אופציונלי) (2 כפות)
5 גרם משפר אפייה (אופציונלי) (1 כפית)
260 גרם חלב (לפרווה, אפשר מים) (1 כוס + 2 כפות)
60 גרם חלמונים (מ-4 ביצים בגודל L)
40 שמן זית (רבע כוס)
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה דק

למריחה:
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות או קצוצות דק
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה דק
10 זיתי קלמטה קצוצים דק
מעט מלח גס

– מערבבים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר – קמחים, שמרים, סוכר, מלח, גלוטן ומשפר אפייה
– מוסיפים חלב, חלמונים ושמן ומתחילים ללוש במיקסר עם וו לישה עד שכל החומרים מתאחדים
– ממשיכים ללוש במשך עשר דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש
– מוסיפים את הפטרוזיליה ולשים עד שהיא נטמעת בבצק
– מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים במשך 30 דקות
– מערבבים את כל חומרי המריחה מלבד המלח בקערית קטנה
– מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 40 ס"מ על 20 ס"מ
– מברישים את המלבן בחומרי המריחה, מפזרים מעט מלח גס ומגלגלים את הצד הרחב
– חותכים לשבלולים ברוחב 1 ס"מ ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ בין אחד לשני
– מכסים בשקית ומתפיחים 45 דקות עד שעה – הבצק צריך לתפוח ולמלא את המרווחים
– מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים את השבלולים בביצה טרופה
– אופים את השבלולים 30-35 דקות, מוציאים מהתנור ומברישים אותם במעט שמן זית כשהם עדיין חמים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה