מאפה השמרים האולטימטיבי

יום המשפחה הגיע ואיתו גם מאפה השמרים האולטימטיבי שמתאים בדיוק לזלילה משפחתית – קראנץ השוקולד. המאפה הזה כל כך טעים וכיפי ולכן הוא גם כל כך פופולרי בארץ. בגרסה שלנו הוא יוצא רך ואוורירי ושומר על טריות במשך מספר ימים. עקבו אחר ההוראות ותהנו ממאפה מושלם. יום המשפחה שמח!

IMG_7026_2.JPG

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק:
600 גרם קמח (עדיף קמח לחם) (4 ורבע כוסות)
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
100 גרם שמנת חמוצה (1 מיכל)
4 ביצים (גודל L)
מעט מלח

למילוי: כל ממרח אהוב – שוקולד, נוטלה, לוטוס, וכו'. מומלץ להוסיף לכל ממרח 1-2 כפות מחית פרלינה לשמירה על הטריות.

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים

  • מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, שמרים, מלח ומשפר אפייה
  • מוסיפים אל הקערה את השמנת החמוצה והביצים ומתחילים לעבד את הבצק במיקסר עם וו לישה
  • כאשר החומרים מתאחדים מעט אבל הבצק עדיין פירורי מוסיפים את החמאה
  • ממשיכים ללוש את הבצק עם המיקסר במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בשקית (לא נצמדת) ומניחים לתפיחה במקום חמים לחצי שעה
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X20 ס"מ
  • מורחים שכבה דקה ואחידה של הממרח הנבחר על גבי כל הבצק
  • אם רוצים, ניתן לפזר מעט תוספות כגון: שברי עוגיות, פירורי חלבה, שברי אגוזים וכו'
  • מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך ובאמצעות סכין חוצים אותו לשניים
  • מחברים את קצות החלקים וקולעים מהם צמה כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה
  • מעבירים את הצמה אל תבנית אינגליש קייק משומנת
  • חוזרים על הפעולה עבור שני חלקי הבצק הנותרים
  • מכסים את התבניות בשקית ניילון רופפת (למשל שקית אשפה גדולה) ומניחים במקום חמים לתפיחה של כשעתיים
  • מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים ב-150 מעלות 30-35 דקות עד שהבצק מקבל צבע חום בהיר
  • בינתיים מכינים את הסירופ: שמים מים וסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת, מסירים מהאש ומצננים
  • מברישים את העוגות בסירופ כאשר הן עדיין חמות, את יתרת הסירופ ניתן לסנן ולשמור בצנצנת אטומה לשימוש חוזר
  • ניתן להקפיא את העוגות לאחר צינון לטמפרטורת החדר וכאשר רוצים לאכול אותן מפשירים אותן כשעה בחוץ ומחממים 10 דקות בתנור מחומם ל-160 מעלות

IMG_6924_2.JPG

ויש גם  גרסה עם מילוי שקדים-קינמון עשיר ומנחם:

קרם שקדים:
140 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
140 גרם אבקת שקדים (1 ו-2/3 כוסות)
30 גרם קורנפלור (3 כפות)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
20 גרם רום (2 כפות) (אופציונלי)

  • מקציפים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את השקדים והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים והרום וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה

הרכבה:
חצי כוס סוכר
2 כפיות קינמון (או לפי הטעם)

  • מערבבים את הקינמון והסוכר
  • מרדדים את הבצק כפי שמוסבר למעלה ומורחים עליו שכבה דקה של קרם שקדים
  • מפזרים מעל שכבה דקה של תערובת הסוכר והקינמון
  • ממשיכים בגלגולים, התפחה ואפייה לפי ההוראות שלמעלה
מודעות פרסומת

There are 21 comments

  1. שירן

    מאפה מושלם אצלי בבית הוא כבר חובה!! יש לך רעיון הכיצד אפשר להמיר את הבצק לפרווה??

    אהבתי

    1. בייקרי 365

      בגדול אפשר להשתמש במרגרינה במקום חמאה ומיץ תפוזים במקום השמנת החמוצה. אם רוצים אופציה בריאה יותר אז אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס אבל אז אחרי התפיחה הראשונה של הבצק יש צורך בקירור של כמה שעות במקרר לפני רידוד.

      אהבתי

  2. דידי

    היי, האם התפיחה הראשונה מספיקה חצי שעה גם בימים קרים? האם יש דרך לדעת שהתפילה מספיקה?

    אהבתי

    1. בייקרי 365

      לתפיחה הראשונה מספיק חצי שעה גם בימים קרים. בתפיחה השנייה רצוי להגיע לתפיחה מלאה – יודעים אם לוחצים בעדינות על הבצק והוא מתנפח חזרה באיטיות. הפתרון שלי לימים הקרים הוא לחמם את התנור ל30 מעלות, לכבות אותו ואז להכניס את העוגות לתפיחה השנייה בפנים.

      אהבתי

  3. ארלט חכם

    הכנתי היום יצא מושלם זו הפעם הראשונה שאני מרוצה מעוגת שמרים
    רוצה להודות לך על השיתופים וההסברים תודה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s