מקלות זיתים

את מקלות הזיתים האלה אי אפשר להפסיק לאכול. לא משנה כמה תכינו, מהר מאוד לא יישאר מהם כלום. באירועים משפחתיים הם נחטפים אצלנו כמו פיצוחים ואנשים עוד מנקרים את הפירורים… מדובר במקלות פריכים מפוצצים בזיתים וגבינת גאודה שכיף לאכול בכל הזדמנות.

חומרים לכ-20 מקלות זיתים ארוכים:
490 גרם קמח לבן (3 וחצי כוסות)
140 גרם קמח שיפון או קמח חיטה מלא (1 כוס)
420 גרם מים (1 ו-3/4 כוסות)
10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
20 גרם מלח (1 כף)
כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
3 שיני שום כתושות
2 כפות קמח דורום או סולת
200 גרם גבינת גאודה חתוכה לקוביות

– שמים בקערת מיקסר את החומרים היבשים – קמח לבן, קמח שיפון, שמרים ומלח
– מוסיפים את המים ומתחילים ללוש עם וו לישה עד שהחומרים מתאחדים מעט
– ממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש
– בקערה מערבבים את הזיתים, השום, הגבינה והסולת על מנת שהזיתים לא ירטיבו את הבצק
– מוסיפים את תערובת הזיתים אל הבצק ולשים רק עד לפיזור אחיד של הזיתים
– מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בשקית ניילון (לא נצמדת). מתפיחים במשך 30 דקות.
– מחלקים את הבצק ל-20 חלקים ומרדדים כל אחד לנקניק ארוך (באורך של תבנית התנור)
– מסדרים את המקלות בתבנית עם נייר אפייה ומכסים את התבנית עם שקית גדולה
– מתפיחים את המקלות במשך 45 דקות נוספות
– מברישים בביצה טרופה ואופים ב-220 מעלות 15 דקות
– מצננים וזוללים…

מודעות פרסומת

4 תגובות הוסף תגובה

  1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    אהבתי

  2. היתי ממליץ על קרדיט מינמלי

    אהבתי

  3. ליאון הגיב:

    המתכון נראה מצויין ובכלל כל מה שאתה מעלה אני לומד הרבה ומכין
    האם אפשר להמיר את המתכון לגרמים?
    יותר קל לי עם משקל תודה

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      תוקן עכשיו

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s