את מקלות הזיתים האלה אי אפשר להפסיק לאכול. לא משנה כמה תכינו, מהר מאוד לא יישאר מהם כלום. באירועים משפחתיים הם נחטפים אצלנו כמו פיצוחים ואנשים עוד מנקרים את הפירורים… מדובר במקלות פריכים מפוצצים בזיתים וגבינת גאודה שכיף לאכול בכל הזדמנות.

חומרים לכ-20 מקלות זיתים ארוכים:
490 גרם קמח לבן (3 וחצי כוסות)
140 גרם קמח שיפון או קמח חיטה מלא (1 כוס)
420 גרם מים (1 ו-3/4 כוסות)
10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
20 גרם מלח (1 כף)
כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
3 שיני שום כתושות
2 כפות קמח דורום או סולת
200 גרם גבינת גאודה חתוכה לקוביות

– שמים בקערת מיקסר את החומרים היבשים – קמח לבן, קמח שיפון, שמרים ומלח
– מוסיפים את המים ומתחילים ללוש עם וו לישה עד שהחומרים מתאחדים מעט
– ממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש
– בקערה מערבבים את הזיתים, השום, הגבינה והסולת על מנת שהזיתים לא ירטיבו את הבצק
– מוסיפים את תערובת הזיתים אל הבצק ולשים רק עד לפיזור אחיד של הזיתים
– מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בשקית ניילון (לא נצמדת). מתפיחים במשך 30 דקות.
– מחלקים את הבצק ל-20 חלקים ומרדדים כל אחד לנקניק ארוך (באורך של תבנית התנור)
– מסדרים את המקלות בתבנית עם נייר אפייה ומכסים את התבנית עם שקית גדולה
– מתפיחים את המקלות במשך 45 דקות נוספות
– מברישים בביצה טרופה ואופים ב-220 מעלות 15 דקות
– מצננים וזוללים…

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. ליאון

    המתכון נראה מצויין ובכלל כל מה שאתה מעלה אני לומד הרבה ומכין
    האם אפשר להמיר את המתכון לגרמים?
    יותר קל לי עם משקל תודה

  2. מיכל

    היי
    אם אני מכינה את המקלות יום קודם איך אתה ממליץ שיישמרו ?
    תודה

    1. בייקרי 365

      בקופסה או שקית אטומה בטמפרטורת החדר. אפשר לחמם קלות לפני ההגשה לרענון הטריות.

  3. עמית

    היי,

    נראה מעולה, האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם עד לשלב של התפחת הבצק ל-30 דקות (לפי שמחלקים למקלות), ואז לשמור במקרר ולהמשיך למחרת? או שעדיף לערבב את תערובת הזיתים רק טרם האפיה?

    1. בייקרי 365

      לערבב הכל ולהתפיח במקרר ללילה. להמשיך למחרת על פי ההוראות.

  4. גל

    היי,
    האם ניתן להכין את הבצק מראש, להתפיח את ההתפחה הראשונית בלילה במקרר (עם הזיתים) ולמחרת לחלק למקלות ולאפות?

השאר תגובה