שוקולד ופסיפלורה – שילוב מושלם

מרכז הפיתוח של מיקרוסופט, שהוא המקום בו אני עובד, חגגו השבוע 25 שנים בישראל. לכבוד המאורע הכנתי עוגת יומולדת שנמכרה לכל המרבה במחיר וכל הכסף הועבר כתרומה לקהילה. התמונה של העוגה המדהימה הזו פורסם בדף הפייסבוק שלנו ורבים ביקשו את המתכון. ביקשתם – קיבלתם. מתכון לעוגת מוס שוקולד מריר אוורירי בטירוף עם שכבות קרמל פסיפלורה עם חמיצות עדינה שמשתלבת בול עם המרירות של השוקולד. שלמות בכל ביס!

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ
רמת מורכבות: גבוהה
קרמל פסיפלורה
90 גרם סוכר (1)
150 גרם שמנת מתוקה (1)
200 גרם מחית פסיפלורה (או תוכן של פסיפלורה מסונן מגרעינים)
130 גרם חלמונים (6 חלמונים מביצים בגודל L)
40 גרם סוכר (2)
6 גרם ג'לטין
36 גרם מים קרים
10 גרם חמאה רכה
50 גרם שמנת מתוקה (2)
10 גרם רום (אופציונלי)
– שמים את הג'לטין והמים הקרים בקערית קטנה ומניחים בצד ל-10 דקות
– מחממים את השמנת (1) ומחית הפסיפלורה בסיר קטן עד שמתחילה רתיחה קלה ומסירים מהאש
– שמים את הסוכר (1) בסיר על אש קטנה ומבשלים עד שכל הסוכר נמס ומתקבל קרמל בצבע ענברי בהיר
– יוצקים את השמנת והפסיפלורה אל הקרמל ומבשלים עד שרותח ושכל הקרמל נמס
– מערבבים בקערה את החלמונים והסוכר, עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
– מבשלים על אש קטנה כ-2-3 דקות עד שמסמיך, חשוב לערבב כל הזמן
– מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין הספוג ואת החמאה ומערבבים היטב
– מצננים לטמפרטורת החדר, מקציפים את השמנת (2) לקצפת רכה ומקפלים אותה ואת הרום פנימה
– מעבירים לשני רינגים בקוטר 18 ס"מ עד לגובה של 1 ס"מ ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות
ביסקוויט שוקולד
70 גרם אבקת סוכר
70 גרם אבקת שקדים
20 גרם קמח
100 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
70 גרם חלבונים (מ-2 ביצים גודל L)
25 גרם סוכר
15 גרם חמאה מומסת
– מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ושומרים בצד
– מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה
– מקפלים פנימה את אבקת השקדים והקמח ולאחר מכן גם את קצף החלבונים
– מקפלים פנימה את החמאה המומסת ומורחים על תבנית עם נייר אפייה (גודל 30X40 ס"מ)
– אופים 6-8 דקות ב-180 מעלות עד שהביסקוויט מרגיש קפיצי וגמיש
– קורצים עיגול בגודל 18 ס"מ שישמש כתחתית לעוגה ושומרים בצד
מוס שוקולד מריר אוורירי
230 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
10 גרם רום (אופציונלי)
150 גרם חלבונים (מ-3 ביצים גודל L)
20 גרם סוכר
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים בגודל L)
– מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר ויוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לקבלת גנאש חלק
– מוסיפים פנימה את החמאה והרום ומערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה
– מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומוסיפים פנימה בהדרגה את החלמונים עד שהם נבלעים בתערובת
– מקפלים את הקצף בהדרגה אל גנאש השוקולד
הרכבה
– מרכיבים את העוגה הפוך – מרפדים רינג בקוטר 20 ס"מ בניילון נצמד ומניחים על מגש עם נייר אפייה או סיליקון
– מסדרים שקף עוגה מסביב לדפנות הרינג
– יוצקים שכבה דקה של מוס אוורירי בתחתית הרינג ומניחים מעליו דיסקית קפואה של קרמל פסיפלורה
– מוסיפים עוד מוס שוקולד ומוודאים שכל הדפנות והדיסקית מכוסים במוס
– מניחים את הדיסקית הקפואה השנייה ומכסים שוב ביתרת המוס
– מניחים מעל את תחתית ביסקוויט השוקולד ומיישרים בעדינות עם מרית או פלטה
– מעבירים למקפיא ללילה
– למחרת מחלצים מהרינג, מסירים בזהירות את השקף ומעטרים בקישוטי שוקולד
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s