חומרים ל-10 עניבות:
250 גרם קמח לבן (1 ו-3/4 כוסות)
1 חלמון מביצה בגודל L
40 גרם שמן (רבע כוס, רצוי חמניות אבל כל שמן אחר גם אפשרי)
למילוי:
500 גרם גבינת טוב טעם
250 גרם גבינה בולגרית
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מעט פלפל שחור
שן שום כתושה
– מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים: קמח לבן ושיפון, שמרים, סוכר, מלח, גלוטן ומשפר אפייה
– מוסיפים את הנוזלים: חלב, ביצים ושמן ומתחילים ללוש עם וו לישה עד שהחומרים מתאחדים
– לשים במיקסר במהירות נמוכה עוד 10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש מאוד
– מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית ניילון רחבה ומניחים לתפיחה במקום חמים ל-30 דקות
– בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי
– מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור
– מגלגלים כל כדור בעדינות ליצירת נחש באורך 20-25 ס"מ שמרכזו מעט יותר שמן מהשוליים
– מועכים את הנחש למלבן, מניחים מלית לכל האורך ומברישים את השוליים בביצה
– מגלגלים את המלבן בחזרה לנחש וסוגרים את כל המלית בפנים. ממשיכים לגלגל בעדינות לסגירת התפר
– מקפלים את הנחש לשניים ומלפפים אותו סביב עצמו לקבלת הצורה של העניבה. מהדקים בעדינות את הקצה.
– מניחים את העניבות במגש עם נייר אפייה, מכסים בשקית אשפה רחבה ומניחים לתפיחה במקום חמים לשעה עד שעה וחצי
– מברישים את העניבות בביצה, מפזרים מעט פרג ואופים בתנור ב-180 מעלות 30 דקות
– מצננים ו… זוללים!
אוי. זה ישבור אותי