אני מכנה את הלחמניות האלה עניבות בגלל הצורה המיוחדת שלהן. הן עשויות עם קמח שיפון הנותן לבצק מרקם עשיר ומלאות בגבינות מכל טוב. מושלמות לבראנץ' של שבת, לארוחת ערב או סתם ככה לנשנושים.



חומרים ל-10 עניבות:
250 גרם קמח לבן (1 ו-3/4 כוסות)

250 גרם קמח שיפון / מלא (2 כוסות)
5 גרם שמרים יבשים (חצי כף)
2 גרם סוכר (חצי כפית)
10 גרם מלח (2 כפיות מחוקות)
25 גרם גלוטן (3 כפות, אופציונלי)
5 גרם משפר אפייה (חצי כפית, אופציונלי)
260 גרם חלב (1 כוס ועוד 2 כפות)
1 ביצה גודל L
1 חלמון מביצה בגודל L

40 גרם שמן (רבע כוס, רצוי חמניות אבל כל שמן אחר גם אפשרי)

למילוי:
500 גרם גבינת טוב טעם
250 גרם גבינה בולגרית
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מעט פלפל שחור
שן שום כתושה

– מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים: קמח לבן ושיפון, שמרים, סוכר, מלח, גלוטן ומשפר אפייה
– מוסיפים את הנוזלים: חלב, ביצים ושמן ומתחילים ללוש עם וו לישה עד שהחומרים מתאחדים
– לשים במיקסר במהירות נמוכה עוד 10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש מאוד
– מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית ניילון רחבה ומניחים לתפיחה במקום חמים ל-30 דקות
– בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי
– מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור
– מגלגלים כל כדור בעדינות ליצירת נחש באורך 20-25 ס"מ שמרכזו מעט יותר שמן מהשוליים
– מועכים את הנחש למלבן, מניחים מלית לכל האורך ומברישים את השוליים בביצה
– מגלגלים את המלבן בחזרה לנחש וסוגרים את כל המלית בפנים. ממשיכים לגלגל בעדינות לסגירת התפר
– מקפלים את הנחש לשניים ומלפפים אותו סביב עצמו לקבלת הצורה של העניבה. מהדקים בעדינות את הקצה.
– מניחים את העניבות במגש עם נייר אפייה, מכסים בשקית אשפה רחבה ומניחים לתפיחה במקום חמים לשעה עד שעה וחצי
– מברישים את העניבות בביצה, מפזרים מעט פרג ואופים בתנור ב-180 מעלות 30 דקות
– מצננים ו… זוללים!

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. Yud

    אוי. זה ישבור אותי

השאר תגובה