טארט חורפי ומפנק עם קרם פטיסייר, גנאש שוקולד מריר ותותים – שילוב מנצח!
חומרים ל-8 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ או אחד גדול בקוטר 24 ס"מ
לבצק פריך קקאו:
155 גרם חמאה רכה
25 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה גודל L
35 גרם אבקת שקדים
220 גרם קמח
- שמים בקערת מיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה
- מוסיפים ביצה, מלח, אבקת קקאו ואבקת שקדים ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים מספר שניות עד שהבצק מתאחד
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לשעה לפחות (בינתיים מכינים קרם פטיסייר)
- מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים חתיכה שמתאימה לגודל הטארט
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות לעובי של רבע ס"מ וקוטר גדול ב-2-3 ס"מ מקוטר הרינג
- מניחים את הרינג בתבנית עם נייר אפייה ומסדרים את הבצק בתוך הרינג, מהדקים וחותכים את השוליים
- מסדרים את שאר הטארטלטים ומעבירים את התבנית למקרר לשעתיים או למקפיא לשעה
- מניחים ניילון נצמד עם משקולות (חומוס או שעועית) בכל טארט ואופים 10 דקות בתנור ב-160 מעלות
- מוציאים את המגש מהתנור ומסירים את המשקולת, ממשיכים לאפות 10 דקות נוספות
- מוציאים את הטארטלטים האפויים ומצננים לטמפרטורת החדר
קרם פטיסייר:
500 גרם חלב
מקל וניל או תמצית וניל
3 חלמונים מביצים גודל L
60 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
- מערבבים בקערה מעט מהחלב עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
- שמים את יתרת החלב עם הווניל בסיר ומביאים לרתיחה
- מסירים את מקל הווניל ועושים השוואת טמפרטורות עם תערובת הביצים
- מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה עד שהתערובת מסמיכה מאוד (כ-2 דקות)
- מסירים מהאש, מעבירים לקערה או תבנית רחבה ומכסים בניילון נצמד שנוגע ישירות בפני הקרם
- מכניסים למקרר לשעה לפחות (בינתיים אופים את הטארטלטים)
גנאש שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה
- מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד בקערה
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה, מבריקה ונטולת גושים
הרכבה:
– מסדרים בתחתית כל טארט מספר חתיכות של תותים חתוכים לרבעים
– שמים 2-3 כפות של קרם פטיסייר ומיישרים בעזרת פלטה
– יוצקים מעל מעט גנאש שוקולד (לא נורא אם הוא נוזל קצת מהצדדים, זה חלק מהקסם של הטארט הזה)
– מקשטים בתותים חצויים וקישוטי שוקולד ומתאפקים לא לחסל הכל לפני ההגשה…

התוצאה הסופית יצאה כל כך מדהימה והפתיעה אפילו אותנו. תוך שניות חוסלו כל הטארטלטים שהיו באזור. חבל שהם נגמרו (או שאולי מזל שהם נגמרו?)…

היי, האם ניתן להכין יום קודם?