פטיסייר, תותים, שוקולד – מה צריך יותר מזה?

רות אופק באה להתארח במטבח של בייקרי 365 ועשתה שמח. יחד רקחנו לכם שני טארטים חורפיים ומפנקים מבוססים על קרם פטיסייר ונילי מדהים. אנחנו בטוחים שיהיה לכם כיף להכין אותם כמו שלנו היה…

אבל זה לא היה רק שיתוף פעולה קולינרי אלא גם שיתוף פעולה צילומי. ואכן יצאו לנו מלא תמונות שתפסו את כל הכיף שהיה לנו במטבח. את חלקם אנחנו משתפים כאן איתכם שיהיה כיף גם לכם…

אז כמו שאמרנו, שני הקינוחים שרקחנו מבוססי קרם פטיסייר ואכן תוכלו למצוא בפוסט של רות את המדריך השלם להכנת קרם הפטיסייר המושלם. עוד תמצאו אצל רות מתכון לטארט מרגש עם קרם פטיסייר ותפוחים מקורמלים.

ומה תמצאנו פה אצלנו? מתכון מדהים לטארט שוקולד, קרם פטיסייר ותותים. אז יאללה, לעבודה…

חומרים ל-8 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ או אחד גדול בקוטר 24 ס"מ
לבצק פריך קקאו:
155 גרם חמאה רכה
25 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה גודל L
35 גרם אבקת שקדים
220 גרם קמח

– שמים בקערת מיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה
– מוסיפים ביצה, מלח, אבקת קקאו ואבקת שקדים ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה
– מוסיפים את הקמח ומערבבים מספר שניות עד שהבצק מתאחד
– מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לשעה לפחות (בינתיים מכינים קרם פטיסייר)
– מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים חתיכה שמתאימה לגודל הטארט
– מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות לעובי של רבע ס"מ וקוטר גדול ב-2-3 ס"מ מקוטר הרינג
– מניחים את הרינג בתבנית עם נייר אפייה ומסדרים את הבצק בתוך הרינג, מהדקים וחותכים את השוליים
– מסדרים את שאר הטארטלטים ומעבירים את התבנית למקרר לשעתיים או למקפיא לשעה
– מניחים ניילון נצמד עם משקולות (חומוס או שעועית) בכל טארט ואופים 10 דקות בתנור ב-160 מעלות
– מוציאים את המגש מהתנור ומסירים את המשקולת, ממשיכים לאפות 10 דקות נוספות
– מוציאים את הטארטלטים האפויים ומצננים לטמפרטורת החדר

 


קרם פטיסייר:
500 גרם חלב
מקל וניל או תמצית וניל
3 חלמונים מביצים גודל L
120 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור

– מערבבים בקערה מעט מהחלב עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
– שמים את יתרת החלב עם הווניל בסיר ומביאים לרתיחה
– מסירים את מקל הווניל ועושים השוואת טמפרטורות עם תערובת הביצים
– מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה עד שהתערובת מסמיכה מאוד (כ-2 דקות)
– מסירים מהאש, מעבירים לקערה או תבנית רחבה ומכסים בניילון נצמד שנוגע ישירות בפני הקרם
– מכניסים למקרר לשעה לפחות (בינתיים אופים את הטארטלטים)

גנאש שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה

– מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד בקערה
– מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה, מבריקה ונטולת גושים

הרכבה:
– מסדרים בתחתית כל טארט מספר חתיכות של תותים חתוכים לרבעים
– שמים 2-3 כפות של קרם פטיסייר ומיישרים בעזרת פלטה
– יוצקים מעל מעט גנאש שוקולד (לא נורא אם הוא נוזל קצת מהצדדים, זה חלק מהקסם של הטארט הזה)
– מקשטים בתותים חצויים וקישוטי שוקולד ומתאפקים לא לחסל הכל לפני ההגשה…

התוצאה הסופית יצאה כל כך מדהימה והפתיעה אפילו אותנו. תוך שניות חוסלו כל הטארטלטים שהיו באזור. חבל שהם נגמרו (או שאולי מזל שהם נגמרו?), אבל עכשיו יש לנו סיבה לעשות כיף במטבח שוב… 🙂

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s