פטיסייר, תותים, שוקולד – מה צריך יותר מזה?

טארט חורפי ומפנק עם קרם פטיסייר, גנאש שוקולד מריר ותותים – שילוב מנצח!

חומרים ל-8 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ או אחד גדול בקוטר 24 ס"מ

לבצק פריך קקאו:
155 גרם חמאה רכה
25 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה גודל L
35 גרם אבקת שקדים
220 גרם קמח

  • שמים בקערת מיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה
  • מוסיפים ביצה, מלח, אבקת קקאו ואבקת שקדים ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים מספר שניות עד שהבצק מתאחד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לשעה לפחות (בינתיים מכינים קרם פטיסייר)
  • מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים חתיכה שמתאימה לגודל הטארט
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות לעובי של רבע ס"מ וקוטר גדול ב-2-3 ס"מ מקוטר הרינג
  • מניחים את הרינג בתבנית עם נייר אפייה ומסדרים את הבצק בתוך הרינג, מהדקים וחותכים את השוליים
  • מסדרים את שאר הטארטלטים ומעבירים את התבנית למקרר לשעתיים או למקפיא לשעה
  • מניחים ניילון נצמד עם משקולות (חומוס או שעועית) בכל טארט ואופים 10 דקות בתנור ב-160 מעלות
  • מוציאים את המגש מהתנור ומסירים את המשקולת, ממשיכים לאפות 10 דקות נוספות
  • מוציאים את הטארטלטים האפויים ומצננים לטמפרטורת החדר

54028-dsc_0945

קרם פטיסייר:
500 גרם חלב
מקל וניל או תמצית וניל
3 חלמונים מביצים גודל L
60 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור

  • מערבבים בקערה מעט מהחלב עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
  • שמים את יתרת החלב עם הווניל בסיר ומביאים לרתיחה
  • מסירים את מקל הווניל ועושים השוואת טמפרטורות עם תערובת הביצים
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה עד שהתערובת מסמיכה מאוד (כ-2 דקות)
  • מסירים מהאש, מעבירים לקערה או תבנית רחבה ומכסים בניילון נצמד שנוגע ישירות בפני הקרם
  • מכניסים למקרר לשעה לפחות (בינתיים אופים את הטארטלטים)

90a88-img_3428-cr2

גנאש שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה

  • מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד בקערה
  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה, מבריקה ונטולת גושים

d2a1d-img_3519_2

הרכבה:
– מסדרים בתחתית כל טארט מספר חתיכות של תותים חתוכים לרבעים
– שמים 2-3 כפות של קרם פטיסייר ומיישרים בעזרת פלטה
– יוצקים מעל מעט גנאש שוקולד (לא נורא אם הוא נוזל קצת מהצדדים, זה חלק מהקסם של הטארט הזה)
– מקשטים בתותים חצויים וקישוטי שוקולד ומתאפקים לא לחסל הכל לפני ההגשה…

1df21-img_3559_2

 

התוצאה הסופית יצאה כל כך מדהימה והפתיעה אפילו אותנו. תוך שניות חוסלו כל הטארטלטים שהיו באזור. חבל שהם נגמרו (או שאולי מזל שהם נגמרו?)…

IMG_3570_2

There is one comment

השאר תגובה