שושני קצף

הרבה מבקשים ממני מתכון לעוגיות שאני אוהב. אז בחרתי לשתף איתכם מתכון לעוגיות פשוטות שאני אוהב במיוחד עם טעם של פעם שתמיד מעורר בי זכרונות ילדות מתוקים.

שושני קצף
מתכון ל-40 עוגיות מתוך קופסת העוגיות של בני סיידא (עם שינויים קלים שלי)

בצק:
3 ו-1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס סוכר
3 חלמונים
200 גרם חמאה רכה
מעט תמצית וניל

מילוי:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
1 שקית פודינג וניל

– שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד
– עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות
– מכינים את המילוי: מקציפים חלבונים בקערה עד שמתחיל להיווצר קצף בהיר
– מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב
– מוסיפים את הפודינג ומקציפים דקה נוספת
– מחלקים את הבצק המקורר לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק
– מורחים על המלבן רבע מהמילוי (שכבה דקה יחסית) ומגלגלים
– חותכים לשבלולים בעובי 1 ס"מ ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
– אופים 20-30 דקות ב-170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות קלות

מודעות פרסומת

There are 4 comments

  1. ורד

    מה התחליף לפרווה ? אגב הכול אצלכם מדהים ניראה ליגה

    1. בייקרי 365

      תודה רבה! ניתן להחליף את החמאה במרגרינה בכמות שווה ואת השמנת החמוצה ב3/4 כוס מיץ תפוזים או רסק תפוחים ועוד כף מיץ לימון.

השאר תגובה