הרבה מבקשים ממני מתכון לעוגיות שאני אוהב. אז בחרתי לשתף איתכם מתכון לעוגיות פשוטות שאני אוהב במיוחד עם טעם של פעם שתמיד מעורר בי זכרונות ילדות מתוקים.

בצק:
3 ו-1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס סוכר
3 חלמונים
200 גרם חמאה רכה
מעט תמצית וניל

מילוי:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
1 שקית פודינג וניל

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות
  • מכינים את המילוי: מקציפים חלבונים בקערה עד שמתחיל להיווצר קצף בהיר
  • מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב
  • מוסיפים את הפודינג ומקציפים דקה נוספת
  • מחלקים את הבצק המקורר לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק
  • מורחים על המלבן רבע מהמילוי (שכבה דקה יחסית) ומגלגלים
  • חותכים לשבלולים בעובי 1 ס"מ ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
  • אופים 20-30 דקות ב-170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות קלות

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. לילי

    יצא טעים מאוד מאוד מאוד!!

  2. ורד

    מה התחליף לפרווה ? אגב הכול אצלכם מדהים ניראה ליגה

    1. בייקרי 365

      תודה רבה! ניתן להחליף את החמאה במרגרינה בכמות שווה ואת השמנת החמוצה ב3/4 כוס מיץ תפוזים או רסק תפוחים ועוד כף מיץ לימון.

  3. Tal

    אחרי קצת עבודת גוגל— יצאו מעולה. נורא יעזור מידות גרם למי שאופה בחו״ל ולא יודע מידות של גביע ושקית בארץ…

    1. בייקרי 365

      יש באתר עמוד של המרת מידות ומשקולות מגרמים לכוסות ולהיפך

  4. מאור

    בוקר טוב,
    מילה את המתכון מהאוב..
    יש לי עודף חלבונים ומנסה להשתמש בהם, איך אפשר להחליף את החלמונים בבצק ? או שפשוט להוריד אותם ?
    תודה רבה ובאמת הכל באתר נראה מדהים

    1. בייקרי 365

      אפשר להחליף במים

השאר תגובה