הרבה מבקשים ממני מתכון לעוגיות שאני אוהב. אז בחרתי לשתף איתכם מתכון לעוגיות פשוטות שאני אוהב במיוחד עם טעם של פעם שתמיד מעורר בי זכרונות ילדות מתוקים.

בצק:
3 ו-1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס סוכר
3 חלמונים
200 גרם חמאה רכה
מעט תמצית וניל

מילוי:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
1 שקית פודינג וניל

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות
  • מכינים את המילוי: מקציפים חלבונים בקערה עד שמתחיל להיווצר קצף בהיר
  • מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב
  • מוסיפים את הפודינג ומקציפים דקה נוספת
  • מחלקים את הבצק המקורר לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק
  • מורחים על המלבן רבע מהמילוי (שכבה דקה יחסית) ומגלגלים
  • חותכים לשבלולים בעובי 1 ס"מ ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
  • אופים 20-30 דקות ב-170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות קלות

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. לילי

    יצא טעים מאוד מאוד מאוד!!

  2. ורד

    מה התחליף לפרווה ? אגב הכול אצלכם מדהים ניראה ליגה

    1. בייקרי 365

      תודה רבה! ניתן להחליף את החמאה במרגרינה בכמות שווה ואת השמנת החמוצה ב3/4 כוס מיץ תפוזים או רסק תפוחים ועוד כף מיץ לימון.

השאר תגובה