שוקולד צ'יפס או ריבה? שניהם!

עוגיות שוקולד צ'יפס הן מהעוגיות הפופולריות והאהובות ביותר. עוגיות פרח במילוי ריבה הן עוגיות ילדות שהיינו אוכלים כשהיינו קטנים ועדיין נהנים לאכול גם היום. אז למה לא לחבר את שניהם לעוגייה אחת? אז בחרנו להכין עוגיות שוקולד-צ'יפס במילוי ריבה. איזה כיף!

ואגב, ריבה היא חומר הגלם החודשי של מנטקה. ליחצו כאן כדי לקרוא את הכתבה ולראות מה בלוגרים אחרים הכינו עם ריבה.

מתכון לכ-30 עוגיות:
225 גרם חמאה קרה
400 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
120 גרם סוכר חום
100 גרם סוכר לבן
מעט תמצית וניל
שתי ביצים גודל L
2 כוסות פצפוצי שוקולד מריר
4 כפות גדושות ריבת תות (או כל ריבה אחרת שבא לכם)

– שמים את החמאה, הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים את שני סוגי הסוכר והווניל וממשיכים לערבל עוד מספר שניות
– מוסיפים את הביצים ופצפוצי השוקולד ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
– מרדדים חצי מהבצק בין שני ניירות אפייה לעלה דק וקורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ
– מניחים עיגול בצק על תבנית עם נייר אפייה ושמים במרכז כפית ריבה
– מניחים בזהירות מעל עיגול נוסף מבלי למרוח או למעוך את הריבה ומהדקים את השוליים בזהירות
– טיפ: כדי לקבל את הצורה המושלמת של העוגיות כמו בתמונה, אנחנו אפינו אותם בתוך רינגים בקוטר המתאים. אם אין רינגים אז יש לקחל בחשבון שהעוגיות יצנחו ויתפרסו מעט בתנור אך הן עדיין יצאו מעולות.
– מקררים את התבנית עם העוגיות חצי שעה במקפיא או שעה במקרר עד שהבצק מתקשה לחלוטין
– אופים 30 דקות ב-160 מעלות, העוגיות יוצאות מעט רכות מהתנור ונעשות פריכות יותר אחרי שהן מתקררות

מודעות פרסומת

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. talya ovadia הגיב:

    נראה מדהים!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s