פינוקי שוקולד שאני אוהב במיוחד על פי מתכון ותיק ומעולה של אורן גירון. כל כך שוקולדי ומרוכז, מתאים לי בול לפתוח איתם את הבוקר. אם אין לכם גולדן סירופ, ניתן להמיר בדבש, מייפל או סירופ תירס בהיר, התוצאה תתקבל קצת אחרת אבל עדיין מעולה.
חומרים לכ-40 מאפים קטנים בתבנית שקעים בקוטר 2-3 ס"מ:
280 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים גודל L
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
100 גרם גולדן סירופ (4 כפות)
60 גרם קמח (6 כפות)
70 גרם אבקת קקאו (רצוי הולנדי כהה, חצי כוס)
– ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל עד שנמס לחלוטין
– מקציפים ביצים שלמות במיקסר עם סוכר וגולדן סירופ עד לקבלת תערובת אוורירית, בהירה ותפוחה
– מוסיפים את תערובת הביצים על השוקולד ומערבבים
– מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים
– יוצקים את הבלילה לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים (תרשו לעצמכם להתפרע עם הצורה)
– אופים 8 דקות עד שהמאפים תופחים ונסדקים מעט. ביציאה מהתנור הם יהיו רכים מעט.
– לאחר צינון ניתן לחלץ מהתבנית ולעטר באבקת סוכר או אבקת קקאו
נראה מדהים! באיזה חום אתה אופה?