השבוע השתתפתי בצילומים לכתבה על בלוגרים של אוכל והטרנד החם והמתפתח של צילום אוכל והפצת תמונות אוכל מגרות בפייסבוק, אינסטגרם ושלל מדיות אחרות. במסגרת הכתבה השתתפנו בסדנת צילום של הצלם המוכשר רונן מנגן בסטודיו צילום בעם. הייתי צריך להכין משהו גם מהיר וגם טעים וכבר הרבה זמן שבא לי לשלב לימון ואוכמניות, אז זה מה שיצא. עוגת גבינה מופלאה עם לימון ואוכמניות.

e2c39-img_3750_2
מתכון לעוגה בקוטר 24 ס"מ או 8 עוגות אישיות בקוטר 8 ס"מ
תחתית:
150 גרם ביסקוויטים
25 גרם סוכר
40 גרם חמאה מומסת
– טוחנים את הביסקוויטים עם הסוכר ומוסיפים את החמאה המומסת
– מרפדים את שולי התבניות/רינגים בשקף לעוגה ואת תחתית הרינגים בתערובת הביסקוויטים
– מניחים בצד להתייצבות
מוס גבינה, לימון ושוקולד לבן
14 גרם ג'לטין
85 גרם מים קרים
200 גרם שוקולד לבן
מיץ וגרידה מלימון אחד
750 גרם גבינה לבנה 5%
160 גרם סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
– ממיסים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות
– ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל בפולסים רק עד שכולו נמס
– מערבבים את הגבינה הלבנה והסוכר בקערה
– ממיסים את הג'לטין 15 שניות במיקרוגל ומוסיפים אל השוקולד הלבן המומס
– מוסיפים את מיץ הלימון והגרידה אל תערובת השוקולד והג'לטין
– מערבבים פנימה את תערובת הגבינה בארבע חלקים ומוודאים בכל פעם שהכל מעורבב היטב לפני שמוסיפים את המנה הבאה
– מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אל תערובת הגבינה והשוקולד
– מעבירים אל המקפיא ובינתיים מכינים את האוכמניות
"מערבולת" אוכמניות
50 גרם אוכמניות טריות או קפואות טחונות או מחית אוכמניות
2 כפות סוכר
2 גרם ג'לטין
10 גרם מים קרים
– ממיסים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות
– מחממים את המחית והסוכר בסיר קטן, לא להביא לרתיחה
– מוסיפים פנימה את הג'לטין המומס ומערבבים היטב
– מצננים מעט לטמפרטורת החדר
– מטפטפים מעט תערובת אוכמניות על העוגה ומערבבים אותה בעדינות ליצירת צורה של שיש רק עם השכבה העליונה של העוגה
– חשוב להוסיף את האוכמניות אל העוגה לפני שהיא מתקשה לחלוטין במקפיא
– מעבירים למקרר להתייצבות עד להגשה
– ניתן לשמור במקפיא כחודש ולהפשיר במקרר לפני ההגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 20 תגובות

  1. אלין

    היי דרור קוטר הרינג הוא 8 מה גובהו?

  2. אלה

    היי, מה אפשר לשים במקום הג׳לטין?

    1. בייקרי 365

      אין תחליף לג'לטין במתכון הזה. סורי.

  3. דנה

    היי, כשערבבתי את הג'לטין עם השוקולד הלבן נוצרו גושים של ג'לטין. ככה זה אמור להיות? התערובת עצמה לא חלקה.

    1. בייקרי 365

      אם השוקולד הלבן חם זה לא אמור לקרות כי הוא ימיס את הג'לטין

      1. דנה

        זאת נראה לי הייתה הבעיה. לגבי הסוכר, לא צריך אבקת סוכר? אם מערבבים את הסוכר עם הגבינה לא מרגישים את הסוכר בביסים?

      2. בייקרי 365

        אין צורך באבקת סוכר. לא מרגישים את הסוכר בביסים

  4. תמר

    אתם גדולים ומדהימים

  5. תמר תורג'מן

    אפשר להמיר את הגבינה במסקרפונה??

    1. בייקרי 365

      עם מסקרפונה העוגה תצא שמנה מדי לטעמי. אפשר להחליף בגבינות כחושות כמו ריקוטה או טוב טעם

  6. Ayelet

    אפשר לוותר על הלימון ע״מ לשלב עם משהו מתוק מלמעלה כדוגמת נוטלה? אם כן, פשוט להשמיט?

    1. בייקרי 365

      כן, פשוט להשמיט

  7. סיון

    הי,
    את האוכמניות הטריות יש לטחון לפני החימום עם הסוכר?

    1. בייקרי 365

      כן

  8. מירי-נוי דלומי

    היי, במידה ואני משמיטה את הלימון, צריך להוריד מעט מכמות הסוכר ? אם כן , כמה?

    1. בייקרי 365

      הלימון כאן ממש עדין, לדעתי לא צריך להפחית מכמות הסוכר

  9. osakiva28

    היי
    צריך לסנן את הגבינה?

    1. בייקרי 365

      לא, אין צורך

  10. דביר

    זה נשמע המון ג'לטין בגבינה, זה לא משפיע על הטעם?

השאר תגובה