אוזני המן קצת אחרות

אנחנו באופן אישי מאוד אוהבים אזני המן – אלו עוגיות כיפיות, חגיגיות ומנחמות. הכי אנחנו אוהבים את הגרסה של מאפיית לחמים במילוי קרם פטיסייר, אז הנה המתכון בשבילכם. ויש לנו עוד שתי וריאציות מקוריות – אזני זברה במילוי טונקה ושוקולד מריר ואזניים לבנות במילוי וניל-נוצ'ולה מקורמל.

מתכון בסיס – חומרים לכ-50 אוזני המן:
3 וחצי כוסות קמח
חצי כוס שקדים טחונים
275 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
כוס אבקת סוכר
3 כפות סוכר
קורט מלח
כפית אבקת אפייה

– מערבבים את החמאה עם סוכר ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם קרמי
– מוסיפים אל המיקסר את הביצים בהדרגה ומערבבים עד שהן נבלעות בתערובת. מגרדים מעט את דפנות הקערה.
– מוסיפים את האבקות: קמח, שקדים, מלח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד
– עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך שעה לפחות

מילוי קרם פטיסייר:
500 גרם חלב
מקל וניל או תמצית וניל
3 חלמונים מביצים גודל L
120 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור

– מערבבים בקערה מעט מהחלב עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
– שמים את יתרת החלב עם הווניל בסיר ומביאים לרתיחה
– מסירים את מקל הווניל ועושים השוואת טמפרטורות עם תערובת הביצים
– מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה עד שהתערובת מסמיכה מאוד (כ-2 דקות)
– מסירים מהאש, מעבירים לקערה או תבנית רחבה ומכסים בניילון נצמד שנוגע ישירות בפני הקרם
– מכניסים למקרר לשעה לפחות

הרכבה ואפייה:
– מעבירים את קרם הפטיסייר לשקית זילוף
– מוציאים את הבצק מהמקרר מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק
– קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומזלפים במרכז כל אחד מעט קרם פטיסייר
– מפזרים מעט פצפוצי שוקולד מעל ומקפלים לצורת משולש
– מסדרים את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה ומקררים למשך חצי שעה עד שעה
– אופים ב-160 מעלות ל-20 דקות

IMG_3756_2.JPG

זברה טונקה ושוקולד מריר

250 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
3 כפות גדושות ממרח שוקולד (נוטלה למשל)
1 פול טונקה (אופציונלי, אפשר להשמיט אם רוצים רק טעם של שוקולד, וניתן גם לתבל בתבלינים יבשים אחרים כגון קינמון, ציפורן או הל. אפשר להשיג טונקה אצל מר קיק ובחנויות מתמחות אחרות)
100 גרם ביסקוויטים טחונים

מכינים את המלית:
– חוצים את פול הטונקה לשניים
– מרתיחים את השמנת עם הטונקה, מכסים ומניחים בצד לרבע שעה
– מוציאים את הטונקה מוסיפים עוד שתי כפות שמנת ומחממים את השמנת שוב, לא מגיעים לרתיחה הפעם
– יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים לקבלת גנאש אחיד
– מוסיפים את ממרח השוקולד והביסקוויטים ומערבבים היטב
– מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה. בינתיים מכינים את הבצק.

מכינים את הבצק ומרכיבים:
– מחלקים את הכמויות במתכון המקורי לשניים ומכינים כל אחד מהם בנפרד, כאשר לכמות אחת מוסיפים כף אבקת קקאו
– מרדדים את שני הבצקים בין שני ניירות אפייה למלבן אחיד בעובי דק וחותכים מכל אחד פסים דקים
– מקררים את הבצק 20 דקות במקרר
– מוציאים את הבצק מהמקרר ועל נייר אפייה חדש מתחילים להרכיב פס אחד מכל אחד מהבצקים לסירוגין
– מצמידים את פסי הבצק היטב וממשיכים עד שמסיימים את כל הפסים
– מניחים נייר אפייה נוסף מעל ומעבירים רידוד קל לאורך ולרוחב על מנת שהפסים יידבקו אחד לשני
– קורצים עיגולים, ממלאים וסוגרים לאזניים
– מקפיאים את האזניים חצי שעה לפני האפייה

img_3763_2

אזניים לבנות וניל ונוצ'ולה
300 גרם ממרח נוצ'ולה קנוי (להשיג אצל מר קייק)
100 גרם ביסקוויטים טחונים

– מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד. המלית יוצאת מעט נוזלית וזה בסדר
– בזמן הכנת הבצק מוסיפים מעט צבע מאכל לבן על מנת שהאזניים יצאו בהירות יותר באפייה (אופציונלי)
– לאחר רידוד הבצק מפדרים אותו במעט זרעי וניל או מקלות וניל טחונים (קנויים) ומעבירים עוד רידוד שיידבקו לבצק
– חשוב לסגור את האזניים היטב ולהקפיא אותם לפחות חצי שעה לפני אפייה כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s