פאי ריבת חבושים

"חבושים בכלל לא נפוצים בארץ", כך אמרה לי המוכרת הדרום-אמריקאית באחד מבתי הקפה השכונתיים באזור בזמן שהיא מוכרת לי חתיכה של פאי חבושים. הדבר הממכר הזה כבש אותי בשניות ומיד מיהרתי לשאול איך מכינים כזה בבית. אז מסתבר שמייבאים לארץ קופסאות פח עם מעין רכז חבושים מתוק, ממנו ניתן בקלות להכין את הפאי הכל כך טעים הזה. הכנתי אותו לשבת והוא כבש את ליבם של כל בני המשפחה, לא רק את שלי…

מתכון לפאי בקוטר 24 ס"מ:
לבצק:
360 קמח
3/4 כפית מלח
185 גרם חמאה או מרגרינה, קרה חתוכה לקוביות
6-7 כפות מים קרים

– שמים את הקמח, המלח והחמאה בקערת מיקסר ומערבבים עד לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק
– מרדדים שני עיגולים גדולים (קוטר 30 ס"מ) בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר

מלית:
350 גרם רכז חבושים (Dulci de membrillo, להשיג בחנויות המתמחות באוכל דרום אמריקאי)
חצי כוס מים

– מבשלים בסיר קטן תוך ערבוב מתמיד עד שכל המים נספגים ורכז החבושים נמס לגמרי. מצננים.

הרכבה:
– מרפדים רינג או תבנית בעיגול בצק אחד ומורחים עליו שכבה אחידה של כל רכז החבושים
– חותכים את העיגול השני לרצועות ברוחב 1 ס"מ ומסדרים אותן מעל בצורת שתי וערב
– חותכים את השוליים ואופים 20-25 דקות ב-160 מעלות

מודעות פרסומת

השאר תגובה