פריז-דימונה

את הגרסה הישראלית הראשונה לקינוח העגול הזה, אני מקדיש לעיר שבה נולדתי וגדלתי – דימונה. יש לי איזה זיכרון ילדות מתוק מאקלרים ענקיים שהינו קונים במאפייה של מויאל בשכונה לדוגמא וזוללים כשהיינו ילדים. הם היו מלאים בקרם פטיסייר וניל בצבע צהוב בוהק ומצופים בציפוי שוקולד מט. או לפחות ככה אני זוכר אותם…
אז קבלו את "פריז-דימונה" במילוי קרם פטיסייר וניל וציפוי שוקולד.

מתכון הבסיס לבצק נמצא בתחילת הסדרה והמלית היא קרם פטיסייר וניל, כלומר אותו קרם דיפלומט שמופיע כאן רק ללא תוספת הקצפת או הפרלינה.

ציפוי שוקולד (מתכון שווה של כריסטוף אדם)
4 גרם ג'לטין
25 גרם מים (1)
40 גרם קקאו
100 גרם מים (2)
100 גרם סוכר
60 גרם שמנת

– ממיסים את הג'לטין במים (1) ומניחים בצד ל-10 דקות
– שמים את הקקאו בקערה או מד-ליטר גבוה
– מחממים בסיר את המים (2) והסוכר עד שהם מגיעים לרתיחה, מבשלים דקה נוספת ומוסיפים את השמנת
– מביאים שוב לרתיחה ומסירים מהאש, יוצקים על הקקאו ומבלנדרים עם בלנדר מוט
– ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים אל התערובת ומבלנדרים היטב
– מכסים בניילון נצמד על פני הציפוי ושומרים במקרר עד לשימוש
– כשרוצים לצפות את הפחזניות, מחממים מעט על בן מארי רק עד שנהיה שוב נוזלי (בסביבות 32 מעלות)
– טובלים את ראש הפחזנית בציפוי, מנערים היטב את כל הציפוי העודף והופכים

מודעות פרסומת

השאר תגובה