פריז-חיפה

אין ביקור בישראל בלי טעימה מכור ההיתוך היהודי-ערבי, או במקרה הזה צרפתי-יהודי-ערבי. וכך מסע האופניים שלנו הביא אותנו אל "פריז-חיפה" – פחזניית-כנאפה עגלגלה מלאה בקרם גבינה והדרים עם אטריות קדאיף ועיטורי סירופ סוכר.

מתכון הבסיס נמצא כאן. לפני האפייה, מעטרים את הבצק במעט אטריות קדאיף ואופים לפי ההוראות שבמתכון.

סירופ סוכר
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון

– שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה
– מבשלים עוד 2-3 דקות להסמכה קלה ומסירים מהאש
– מוסיפים את מיץ הלימון ומצננים לפני השימוש (ניתן לשמור בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר כחודש)

קרם ריקוטה-הדרים (בהשראת מתכון של עוגיו.נט)
125 גרם שמנת מתוקה
125 גרם ריקוטה טרייה (רצוי פרסקה)
50 גרם סוכר
מעט מי הדרים (מי זוהר)

– שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומקציפים לקצף יציב
– חוצים את הפחזניות לרוחב, ממלאים בקרם ומניחים בזהירות את המכסה
– מזלפים מעט סירופ סוכר מעל
– מעבירים למקרר להתייצבות כשעה לפחות לפני ההגשה

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s