פריז-חיפה

פריז-חיפה – פחזניית-כנאפה עגלגלה מלאה בקרם גבינה והדרים עם אטריות קדאיף ועיטורי סירופ סוכר. פיוז'ן צרפתי-ישראלי מרשים, מקורי והכי חשוב – טעים!!

IMG_3808_2
חומרים לכ-12-15 עיגולים בקוטר 10 ס"מ
בצק רבוך
160 גרם מים
160 גרם חלב
11 גרם סוכר
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 גרם מלח
מעט תמצית וניל
160 גרם קמח
280 גרם ביצים (5 ביצים גודל L)
  • שמים בסיר מים, חלב, סוכר, מלח, חמאה ווניל ומביאים לרתיחה, מוודאים שכל החמאה נמסה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד
  • מחזירים אל האש ומבשלים עוד כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד ששומעים קולות פצפוץ וטיגון
  • מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים לערבב עם וו גיטרה עד שהבצק מתקרר מעט
  • מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה ובכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה
  • מדי פעם עוצרים את המיקסר ומגרדים את תחתית הקערה עם קלף או לקקן
  • הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע דרך הבצק והוא נסגר באיטיות (לא מהר מדי ולא נשאר עומד)
  • מעבירים לשק זילוף עם צנטר בקוטר 12-14 מ"מ (חלק או משונן)
  • מזלפים על תבנית עם נייר אפייה טבעות בקוטר 10-15 ס"מ
  • מפזרים מעל מעט אטריות קדאיף ומדביקים אותן בעדינות אל הבצק
  • אופים ב-170 מעלות כ-35-40 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.
 סירופ סוכר
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
  • שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה
  • מבשלים עוד 2-3 דקות להסמכה קלה ומסירים מהאש
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומצננים לפני השימוש (ניתן לשמור בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר כחודש)

קרם ריקוטה-הדרים
125 גרם שמנת מתוקה
125 גרם ריקוטה טרייה (רצוי פרסקה)
50 גרם סוכר
מעט מי הדרים (מי זוהר)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומקציפים לקצף יציב
  • חוצים את הפחזניות לרוחב, ממלאים בקרם ומניחים בזהירות את המכסה
  • מזלפים מעט סירופ סוכר מעל
  • מעבירים למקרר להתייצבות כשעה לפחות לפני ההגשה
מודעות פרסומת

השאר תגובה