פריז-חיפה – פחזניית-כנאפה עגלגלה מלאה בקרם גבינה והדרים עם אטריות קדאיף ועיטורי סירופ סוכר. פיוז'ן צרפתי-ישראלי מרשים, מקורי והכי חשוב – טעים!!

IMG_3808_2
חומרים לכ-12-15 עיגולים בקוטר 10 ס"מ
בצק רבוך
160 גרם מים
160 גרם חלב
11 גרם סוכר
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 גרם מלח
מעט תמצית וניל
160 גרם קמח
280 גרם ביצים (5 ביצים גודל L)
  • שמים בסיר מים, חלב, סוכר, מלח, חמאה ווניל ומביאים לרתיחה, מוודאים שכל החמאה נמסה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד
  • מחזירים אל האש ומבשלים עוד כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד ששומעים קולות פצפוץ וטיגון
  • מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים לערבב עם וו גיטרה עד שהבצק מתקרר מעט
  • מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה ובכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה
  • מדי פעם עוצרים את המיקסר ומגרדים את תחתית הקערה עם קלף או לקקן
  • הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע דרך הבצק והוא נסגר באיטיות (לא מהר מדי ולא נשאר עומד)
  • מעבירים לשק זילוף עם צנטר בקוטר 12-14 מ"מ (חלק או משונן)
  • מזלפים על תבנית עם נייר אפייה טבעות בקוטר 10-15 ס"מ
  • מפזרים מעל מעט אטריות קדאיף ומדביקים אותן בעדינות אל הבצק
  • אופים ב-170 מעלות כ-35-40 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.
 סירופ סוכר
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
  • שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה
  • מבשלים עוד 2-3 דקות להסמכה קלה ומסירים מהאש
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומצננים לפני השימוש (ניתן לשמור בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר כחודש)

קרם ריקוטה-הדרים
125 גרם שמנת מתוקה
125 גרם ריקוטה טרייה (רצוי פרסקה)
50 גרם סוכר
מעט מי הדרים (מי זוהר)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומקציפים לקצף יציב
  • חוצים את הפחזניות לרוחב, ממלאים בקרם ומניחים בזהירות את המכסה
  • מזלפים מעט סירופ סוכר מעל
  • מעבירים למקרר להתייצבות כשעה לפחות לפני ההגשה

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. שונטל

    היי דרור,אין צורך לערבב את הקדאיף עם חמאה?

    1. בייקרי 365

      לא במקרה הזה

  2. עדן

    היי, האם אפשר להשתמש בקרם גם למילוי של פחזניות ואקלרים?

    1. בייקרי 365

      כן

השאר תגובה