פריז-חיפה – פחזניית-כנאפה עגלגלה מלאה בקרם גבינה והדרים עם אטריות קדאיף ועיטורי סירופ סוכר. פיוז'ן צרפתי-ישראלי מרשים, מקורי והכי חשוב – טעים!!

חומרים לכ-12-15 עיגולים בקוטר 10 ס"מ
בצק רבוך
160 גרם מים
160 גרם חלב
11 גרם סוכר
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 גרם מלח
מעט תמצית וניל
160 גרם קמח
280 גרם ביצים (5 ביצים גודל L)
- שמים בסיר מים, חלב, סוכר, מלח, חמאה ווניל ומביאים לרתיחה, מוודאים שכל החמאה נמסה.
- מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד
- מחזירים אל האש ומבשלים עוד כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד ששומעים קולות פצפוץ וטיגון
- מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים לערבב עם וו גיטרה עד שהבצק מתקרר מעט
- מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה ובכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה
- מדי פעם עוצרים את המיקסר ומגרדים את תחתית הקערה עם קלף או לקקן
- הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע דרך הבצק והוא נסגר באיטיות (לא מהר מדי ולא נשאר עומד)
- מעבירים לשק זילוף עם צנטר בקוטר 12-14 מ"מ (חלק או משונן)
- מזלפים על תבנית עם נייר אפייה טבעות בקוטר 10-15 ס"מ
- מפזרים מעל מעט אטריות קדאיף ומדביקים אותן בעדינות אל הבצק
- אופים ב-170 מעלות כ-35-40 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.
סירופ סוכר
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
- שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה
- מבשלים עוד 2-3 דקות להסמכה קלה ומסירים מהאש
- מוסיפים את מיץ הלימון ומצננים לפני השימוש (ניתן לשמור בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר כחודש)
קרם ריקוטה-הדרים
125 גרם שמנת מתוקה
125 גרם ריקוטה טרייה (רצוי פרסקה)
50 גרם סוכר
מעט מי הדרים (מי זוהר)
- שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומקציפים לקצף יציב
- חוצים את הפחזניות לרוחב, ממלאים בקרם ומניחים בזהירות את המכסה
- מזלפים מעט סירופ סוכר מעל
- מעבירים למקרר להתייצבות כשעה לפחות לפני ההגשה
היי דרור,אין צורך לערבב את הקדאיף עם חמאה?
לא במקרה הזה
היי, האם אפשר להשתמש בקרם גם למילוי של פחזניות ואקלרים?
כן