מתקרבים אל סוף המסלול, אבל לפני שנגיע לשם, עוד עצירה והפעם בעיר ללא הפסקה שהיא ללא ספק אייקון תרבות ישראלי ועולמי. אז הקינוח הבא זכה לשם "פריז-תל-אביב" והוא מייצג את המגדלים של העיר במראה, את הישראליות שלה בצבעים ואת הססגוניות שלה בטעם. פחזנייה עגולה במילוי גנאש שוקולד חלב מוקצף עם ציפוי שוקולד וסוכריות קופצות.
מתכון הבסיס נמצא כאן והמתכון לציפוי השוקולד כאן.
נביא כאן את המתכון לגנאש המוקצף. את הסוכריות הקופצות מצופות השוקולד ניתן להשיג בחנויות מתמחות ולצבוע באיזה צבע שרוצים.
גנאש שוקולד חלב מוקצף
125 גרם שמנת מתוקה (1)
125 שוקולד חלב
40 גרם שמנת מתוקה (2)
– להביא את השמנת המתוקה (1) לרתיחה בסיר קטן ולצקת על השוקולד
– לערבב היטב לקבלת גנאש חלק ולצנן לטמפרטורת החדר
– להקציף את השמנת המתוקה (2) לקצפת רכה ולקפל אל תוך הגנאש
– לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר ללילה
– למחרת, להקציף את הגנאש לקצף יציב – זהירות לא להקציב יותר מדי כי אז המסה נשברת ולא ניתן לתקן
– להעביר לשקית זילוף עם צנטר משונן
– חוצים את הפחזניות לרוחב ומזלפים מגדלים לכל האורך
– מצפים את החלק העליון בציפוי השוקולד ומפזרים מעט סוכריות, מניחים בצד להתייצבות
– מכסים את הפחזניות עם המכסה ומעבירים למקרר להתייצבות כחצי שעה לפחות