בחרתי לסיים את מסלול האופניים שלנו בעיר שבה אני מתגורר היום עם אשתי וילדיי. וכך יצרתי את "פריז-רעננה" – פחזנייה עגולה במילוי קצפת שבעיניי היא סימן מושלם לאושר ותותים שגדלים בשפע כאן באזור ונמכרים בפינת הרחוב וגם בגלל ש"החיים שלנו תותים…" 🙂
מתכון הבסיס נמצא כאן. את הפחזניות זילפנו הפעם כפחזניות בודדות המסודרות במעגל זו לצד זו ומעליהן מניחים לפני האפייה דיסקיות של בצק פריך שמוסיפות קראנצ'יות לכל הסיפור.
ציפוי בצק פריך
80 גרם חמאה
100 גרם סוכר
180 גרם קמח
1-2 כפות מים
– מערבלים את החמאה עם סוכר וקמח עד לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים את המים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
– מרדדים דק מאוד בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר או לפריזר לחצי שעה עד שעה
– אחרי שמזלפים את הפחזניות מסדרים עיגולים של בצק פריך בקוטר של כל פחזנית ואופים כרגיל
מילוי קצפת ותותים
מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
3 כפות סוכר
1 כף פודינג וניל (אופציונלי)
תותים
– מקציפים שמנת, סוכר ופודינג לקצפת יציבה מאוד
– חוצים את הפחזניות לשניים ומזלפים עיגולים של קצפת בכל פחזנית
– מסדרים רבעי תותים וסוגרים עם המכסה
– מעטרים במעט אבקת סוכר