מה במשבצת?

עוגת זאכר משבצות מרשימה וטעימה שאפשר להכין גם בגרסה כשרה לפסח ותעשה לכם את החג. עוגת השוקולד העסיסית ומאוד מיוחדת הזו הומצאה במאה ה-19 על ידי פרנץ זאכר בווינה והיא עד היום נחשבת לאחד המטעמים האוסטריים הנחשבים ביותר.

IMG_3900_2.JPG

חומרים לתבנית מלבנית 25X20 ס"מ

טורט שוקולד מריר
80 גרם חמאה רכה
40 גרם סוכר (1) (4 כפות)
1 ביצה גודל L
3 חלמונים מביצים בגודל L
110 גרם שוקולד מריר מומס
3 חלבונים מביצים גודל L
40 גרם סוכר (2) (4 כפות)
1 גרם מלח
40 גרם קמח (או קמח מצה דק) (4 כפות)
80 גרם אבקת שקדים (1 כוס)

  • מקציפים את החמאה והסוכר (1) במיקסר עם מקציף בלון עד לקבלת קרם חלק ואוורירי
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה עד לקבלת קרם אחיד
  • מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף עוד כדקה
  • בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים, המלח והסוכר (2) עד לקצף יציב
  • מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת השוקולד ולאחר מכן מקפלים פנימה את האבקות
  • חשוב להימנע מערבוב יתר ולערבב רק עד שמתקבלת מסה אחידה
  • מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנטר בקוטר 12 מ"מ

טורט שוקולד לבן

  • אותו מתכון של השוקולד המריר – מחליפים את השוקולד המריר בשוקולד לבן
  • מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנטר בקוטר 12 מ"מ

סירופ סוכר
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר

  • ביאים את המים והסוכר לרתיחה ומבשלים עוד דקה. מסירים מהאש ומצננים.

אפייה והרכבה
200 גרם ריבת משמש חלקה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם מים (חצי כוס)
100 גרם סוכר (חצי כוס)

לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן

  • מזלפים פסים לסירוגין של המסה החומה והלבנה ב4-5 קומות בתוך תבנית מלבנית משומנת
  • אופים ב-170 מעלות כ-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש
  • מצננים את העוגה ומעבירים למקרר לשעה או לפריזר לחצי שעה
  • חוצים את העוגה לרוחב לשניים ומורחים סירופ סוכר על כל אחד מהחצאים
  • מורחים על החלק התחתון שכבה דקה של ריבת משמש
  • מניחים את שני החלקים אחד על השני ומצפים את העוגה מכל הכיוונים בשכבה דקה של ריבת משמש
  • מקררים את העוגה חצי שעה לפחות במקרר
  • מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה מים וסוכר ויוצקים על השוקולד. מבלנדרים עם בלנדר מוט.
  • מצפים את העוגה עם הציפוי החם
  • להכנת הקישוטים: מטמפררים כל סוג שוקולד בנפרד ומורחים בשכבה דקה על שקף או נייר אפייה, מקררים 10 דקות ומנתקים מהנייר. שוברים לחתיכות ומקשטים את העוגה בסגנון חופשי.
  • ניתן לכתוב את המילה sacher על העוגה (כפי שנהוג בעוגה המסורתית) עם הציפוי בשקית זילוף עם צנטר קטן
IMG_3898_2.JPG
מודעות פרסומת

השאר תגובה