שתי וערב אגוזי מלך

כולם מכירים את הפאי הקלאסי המעוטר בשתי וערב של בצק פריך וטעים. אז לקחנו את העיטורים הטעימים הללו ושידרגנו אותם עם אגוזי מלך ויצאו עוגיות מושלמות – גם יפהפיות וגם ממש טעימות!

חומרים לכ-25-30 עוגיות:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
320 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
2 גרם מלח (חצי כפית)
100 גרם אבקת סוכר (כוס פחות שתי כפות)
3 חלמונים מביצים בגוגל L
50 גרם אגוזי מלך טחונים דק

– שמים את הקמח, אבקת האפייה והמלח עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבלים פירורים דקים
– מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים עוד מספר שניות
– מוסיפים את החלמונים ואגוזי המלך ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
– משטחים את הבצק הכי דק שיכולים בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר ל-1-2 שעות
– חותכים את הבצק לפסים ארוכים ויוצרים מהם צורה של שתי וערב
– קורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה
– את השאריות ניתן לאסוף, לרדד מחדש ולחזור על התהליך
– רצוי לקרר את העוגיות שעה במקרר לפני האפייה
– מברישים את העוגיות בביצה ואופים ב-160 מעלות 15-20 דקות עד להזהבה

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s