כבר התחלתם לאסוף מתכונים לשבועות? אז תשמרו את המתכון הפשוט והמרשים הזה. פשטידה עגולה שמורכבת מכדורי בורקס שניתן למלא בשלל מילויים. כשזוללים היא פשוט מתפרקת לבורקסים אישיים – כיף וטעים!
חומרים לכ-50 כדורים המרכיבים 2 פשטידות בקוטר 20 ס"מ:
1 חבילה בצק עלים
3 כוסות מילוי שאוהבים (מספר הצעות בהמשך)
– מפשירים את בצק העלים על פי הוראות היצרן
– מרדדים אותו מעט שיהיה דק קצת יותר מהעובי המקורי
– חותכים ריבועים בגודל 5X5 ס"מ
– מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה של מילוי וסוגרים אותו לכדור, מהדקים היטב את התחתית
– מסדרים את הכדורים בצפיפות בתוך תבנית עגולה או רינג בגודל הרצוי משומנים, עם התפר כלפי מטה
– מברישים בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום אם רוצים
– אופים 30-40 דקות ב-180 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים ומתייצבים
מלית גבינות:
250 גרם גבינה בולגרית
500 גרם גבינה טוב טעם
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
מעט מלח ופלפל (להיזהר עם המלח כי הבולגרית כבר מאוד מלוחה)
2 שיני שום כתושות
מעט בזיליקום קצוץ (אופציונלי)
כף קצח (אופציונלי)
– מערבבים היטב את כל החומרים
מלית פיצה:
רוטב פיצה שאוהבים (חשוב שיהיה מעט סמיך)
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
– מקררים את רוטב הפיצה במקרר חצי שעה עד שעה
– מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב
מלית תפוחי אדמה:
4 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות קמח
50 גרם חמאה
מלח ופלפל
– מבשלים היטב את תפוחי האדמה עד שמזלג ננעץ בקלות
– מצננים מעט, מקלפים ומועכים באמצעות מזלג
– מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שנמסה
– מוסיפים קמח, מלח ופלפל ומערבבים עד שמסמיך
היי, נראה נהדר. רוצה להגיש ביום שבת בערב. האם ניתן להכין ביום שישי ולשמור במקרר. ולאפות רק ביום שבת סמוך להגשה?