כבר התחלתם לאסוף מתכונים לשבועות? אז תשמרו את המתכון הפשוט והמרשים הזה. פשטידה עגולה שמורכבת מכדורי בורקס שניתן למלא בשלל מילויים. כשזוללים היא פשוט מתפרקת לבורקסים אישיים – כיף וטעים!

חומרים לכ-50 כדורים המרכיבים 2 פשטידות בקוטר 20 ס"מ:
1 חבילה בצק עלים
3 כוסות מילוי שאוהבים (מספר הצעות בהמשך)

– מפשירים את בצק העלים על פי הוראות היצרן
– מרדדים אותו מעט שיהיה דק קצת יותר מהעובי המקורי
– חותכים ריבועים בגודל 5X5 ס"מ
– מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה של מילוי וסוגרים אותו לכדור, מהדקים היטב את התחתית
– מסדרים את הכדורים בצפיפות בתוך תבנית עגולה או רינג בגודל הרצוי משומנים, עם התפר כלפי מטה
– מברישים בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום אם רוצים
– אופים 30-40 דקות ב-180 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים ומתייצבים

מלית גבינות:
250 גרם גבינה בולגרית
500 גרם גבינה טוב טעם
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
מעט מלח ופלפל (להיזהר עם המלח כי הבולגרית כבר מאוד מלוחה)
2 שיני שום כתושות
מעט בזיליקום קצוץ (אופציונלי)
כף קצח (אופציונלי)

– מערבבים היטב את כל החומרים

מלית פיצה:
רוטב פיצה שאוהבים (חשוב שיהיה מעט סמיך)
250 גרם גבינה צהובה מגורדת

– מקררים את רוטב הפיצה במקרר חצי שעה עד שעה
– מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב

מלית תפוחי אדמה:
4 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות קמח
50 גרם חמאה
מלח ופלפל

– מבשלים היטב את תפוחי האדמה עד שמזלג ננעץ בקלות
– מצננים מעט, מקלפים ומועכים באמצעות מזלג
– מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שנמסה
– מוסיפים קמח, מלח ופלפל ומערבבים עד שמסמיך

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. yael scharaby

    היי, נראה נהדר. רוצה להגיש ביום שבת בערב. האם ניתן להכין ביום שישי ולשמור במקרר. ולאפות רק ביום שבת סמוך להגשה?

השאר תגובה