את המתכון לעוגת הלימון הזאת מצאתי לפני מספר שנים בזמן ביקור בארצות הברית תוך כדי דפדוף באיזה ספר בישול אלמוני. התמונה שבספר הייתה כל כך מגרה שלקחתי איתי את המתכון ומאז הוא איתנו. עוגה כל כך רכה וטעימה עם טעם לימוני משגע וקריספיות של סוכר מעל. בשעת הצורך, אני משלב אותה גם כתחתית או שכבה בתוך עוגות מוס והיא משתלבת שם מצויין.
חומרים לעוגת אינגליש קייק אחת:
125 גרם חמאה
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
1 כף גרידת לימון
2 ביצים גודל L
200 גרם קמח (כוס וחצי)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
125 גרם חלב (חצי כוס)
סירופ לימון:
רבע כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
– מקציפים את החמאה, גרידת הלימון והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
– מוסיפים את הביצים (רצוי לגרד את תחתית המיקסר) ומערבבים עד לתערובת אחידה ותפוחה
– מערבבים את האבקות בקערה נפרדת
– מקפלים פנימה את האבקות והחלב לסירוגין ב-3 פעמים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה, יש להימנע מערבוב יתר
– מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת
– אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש
– בינתיים מערבבים בקערית קטנה את הסוכר ומיץ הלימון ומניחים בצד (אל חשש אם לא כל הסוכר נמס בתוך הסירופ)
– מוציאים את העוגה מהתנור, מחוררים במספר מקומות עם מזלג ומברישים אותה עם סירופ הלימון
– מצננים ומגישים. ניתן לפדר במעט אבקת סוכר.
נראית מעולה.
האם ניתן להכין אותה פרווה?
את החמאה להמיר במחמאה?
את החלב להמיר ב?
תודה
כן, ניתן להחליף את החמאה במחמאה ואת החלב במים או במיץ תפוזים
עשיתי את העוגה, העוגה באמת מושלמת !
מעולה, תודה!
באמת אופים 3 שעות ?
לא, 45 דקות
האם אפשר להוסיף גם מיץ לימון לעוגה עצמה בשביל חיזוק הטעם? או שזה יפגום במרקם/טעם?
אפשרי
במקום חמאה אפשר להמיר בשמן וכמה
תודה
נשמע שכמות הסוכר ממש גדולה. הדרך כלל זה כחצי עד 3/4 כוס סוכר לאינגליש קייק. האם ניתן להפחית?
אפשר להפחית לפי הטעם
שלום
רציתי לדעת אם יש לי גם ליים וגם לימון (בתמונה יש את שניהם ) במה מהשניים עדיף להשתמש…?
תודה
מה שתבחרי. אחד מהם או שניהם.