דומיניק אנסל – גבינה ברולה

לכבוד חג השבועות המתקרב, קבלו מתכון לעוגת גבינת ריקוטה לימונית, קלילה ואוורירית שאפילו מי שלא אוהב עוגות גבינה בדרך כלל ילקק את האצבעות. הטוויסטס של העוגה – ציפוי של סוכר מקורמל מלמעלה ממש כמו בקרם ברולה. המתכון בהשראת עוגת הגבינה של דומיניק אנסל.

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ או 6 עוגות אישיות בקוטר 8 ס"מ

ביסקוויט שקדים
3 חלבונים מביצים בגודל L
30 גרם סוכר (2 וחצי כפות)
1 ביצה גודל L
45 גרם אבקת סוכר (1/3 כוס)
45 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
1 חלמון מביצה בגודל L
40 גרם קמח (1/3 כוס)

– מקציפים את החלבונים וכאשר הם מקבלים צבע לבן מוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף עוד 3 דקות לקבלת קצף יציב.
– מעבירים את הקצף לקערה אחרת ומכניסים לקערת המיקסר את הביצה, אבקת הסוכר והשקדים
– מקציפים לתערובת תפוחה ואוורירית ומוסיפים פנימה את החלמון. ממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
– מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת הביצים ואז מקפלים פנימה את הקמח
– מורחים את התערובת במהירות ובכמה שפחות תנועות על תבנית עם נייר אפייה בריבוע בגודל 20X25 ס"מ בערך, העובי צריך להיות בערך 1.5 ס"מ
– אופים בתנור ב-190 מעלות 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
– מניחים מעל נייר אפייה נוסף, הופכים ומקלפים את הנייר שאיתו אפינו.
– קורצים עיגולים בקוטר של העוגות שמכינים ושומרים בצד

קרם ריקוטה לימוני
2 גרם ג'לטין (חצי כפית)
12 גרם מים קרים (2 כפות)
500 גרם ריקוטה (שתי קופסאות)
30 גרם מיץ לימון (3 כפות)
80 גרם סוכר (1/3 כוס ועוד כף)

– ממיסים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות
– שמים בסיר את מיץ הלימון והסוכר ומבשלים רק עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים מעט.
– ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ושופכים אל סירופ הלימון
– מערבבים את הריקוטה בקערה עד שאין גושים ומזלפים פנימה בהדרגה ותוך ערבוב את סירופ הלימון
– מעבירים את תערובת הגבינה אל שקית זילוף
– מסדרים ברינגים או תבניות שקף על הדפנות ומניחים בתחתית כל רינג את ביסקוויט השקדים שקרצנו
– מזלפים שכבה של קרם גבינה ואז מזלפים מעל מעין כיפה של קרם
– מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות

הרכבה סופית
– מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את השקף
– מפזרים שכבה דקה של סוכר מעל הכיפה ושורפים עם ברנר המוחזק אנכית לעוגה במרחק 2-3 ס"מ ממנה
– מפזרים שכבה נוספת של סוכר ושורפים גם אותה וחוזרים על הפעולה גם פעם שלישית
– מפשירים את העוגה במקרר כחצי שעה עד שעה (תלוי בגודל) ומגישים

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s