סוף עונת המשמשים

אני מת על משמשים. זה בין הפירות היחידים שאני באמת אוהב. כל כך חבל שהעונה שלהם כל כך קצרה. אז התחשק לי להכין משהו עם משמשים, אבל לא רציתי לקבור את הטעם שלהם עמוק בתוך איזה עוגה, אלא לתת להם את הבמה המרכזית. ראיתי את היצירה הישנה הזאת של השף סלב האמריקאי ג'וני יוזיני ומיד ידעתי שזה מה שאני חייב להכין: משמשים צלויים עם דבש וטימין במילוי קרם שקדים מונחים על דיסקיות סבלה ברטון ומלח עדין.

IMG_4781_2

מתכון לכ-20 מנות אישיות קטנות

דיסקיות ברטון
יש המון גרסאות של סבלה ברטון אבל הגרסה הזאת מושלמת מבחינת הטקסטורה – בין מרקם חולי-קריספי לספוג. כיף לאכול אותן גם ככה כפי שהן והן משתלבות נהדר עם תוספות ותבלינים

100 גרם חמאה רכה
3 חלמונים מביצים בגודל L
100 גרם סוכר (חצי כוס)
140 גרם קמח (כוס ועוד כף)
6 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
2 גרם מלח עדין (פרחי מלח, למשל. אם אין אז גם מלח רגיל הולך)

  • מקציפים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה עד שהיא תפוחה ואוורירית
  • מקציפים את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית
  • מוסיפים את החלמונים אל החמאה ומערבבים עד שאחיד
  • מוסיפים את האבקות ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים
  • קורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ (תלוי בגודל המשמשים שבהם משתמשים) ומניחים על מגש עם נייר אפייה או סיליקון
  • מברישים את העוגיות במעט חלמון ואופים ב-170 מעלות 8 עד 10 דקות עד שהן מזהיבות
  • אם רוצים מראה מחוספס יותר ניתן לקרוץ אותן שוב עם אותו חותכן מיד כשהן יוצאות מהתנור

IMG_4773_2

קרם שקדים
65 גרם סוכר (1/3 כוס)
60 גרם חמאה רכה
65 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
1 ביצה גודל L
16 גרם קמח (2 כפות)

  • מקציפים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד שתפוח ואוורירי
  • מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שמתאחד
  • לבסוף, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתאחד. חשוב לגרד את דפנות הקערה שלא תישאר חמאה בצדדים.
  • עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להרכבה

משמשים צלויים
10 משמשים גדולים
צרור קטן של טימין
מעט חמאה
2-3 כפות דבש

  • חוצים ומגלענים את המשמשים ומסדרים אותם בתבנית של תנור עם נייר אפייה
  • מניחים קובייה קטנה מאוד של חמאה במרכז כל משמש, מזלפים את הדבש ומפזרים מעט עלי טימין
  • צולים את המשמשים ב-150 מעלות. זמן הצלייה תלוי ברמת הבשלות של המשמשים 5-10 דקות למשמשים בשלים ועד 20 דקות למשמשים קשים יותר. ניתן לבדוק אם הם מוכנים אם מזלג נכנס דרכם בקלות.
  • מוציאים מהתנור ומצננים

IMG_4778_2

סירופ דבש-טימין
120 גרם מים (חצי כוס)
60 גרם דבש (3 כפות)
4-5 ענפי טימין

  • שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש לאש נמוכה מאוד ומבשלים לסירופ סמיך כ-10 דקות

סיום והרכבה

  • ממלאים את המשמשים במעט קרם שקדים, בערך כפית בכל אחד
  • מסדרים אותם בתבנית של תנור עם נייר אפייה וצולים ב-200 מעלות במדף העליון של התנור רק עד שהקרם מקבל מעט צבע, כ-5-7 דקות. מוציאים ומצננים.
  • מניחים בצלחת הגשה דיסקית של בצק פריך ומעליה משמש צלוי עם קרם שקדים, מזלפים מעט מסירופ הדבש ומפזרים מעט עלי טימין טריים. מגישים מיד.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s