לפעמים מוצאים אותה בחנות תחת השם מחית נוגט או סתם נוגט, לפעמים קוראים לה מחית לוז אבל השם הרשמי שלה הוא מחית פרלינה לוז (ובצרפתית pâte de praliné). השם פרלינה הוא בעצם שם כולל לכל תערובת של אגוזים או שקדים (או שניהם) עם סוכר כאשר הם טחונים יחד. אם ממשיכים לטחון אותם עד שהשומן מופרש מהאגוזים מתקבלת מחית פרלינה. וכאן תוכלו למצוא את המתכון שלנו להכנה ביתית של המחית הזאת. צריך רק להיזהר – ברגע שמתחילים לאכול את זה, פשוט אי אפשר להפסיק…
400 גרם סוכר
50 גרם סירופ גלוקוז
800 גרם אגוזי לוז
רבע כפית מלח
חצי כפית תמצית וניל
שתי כפות שמן קנולה
- קולים את אגוזי הלוז – 8 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות
- כאשר הם מצטננים מעט, אבל עדיין חמים, קולפים אותם על ידי שפשוף עדין (ניתן לקנות קלופים כדי לחסוך את השלב הזה, אבל עדיין צריך לקלות אותם). משתמשים בהם כשהם עדיין חמים.
- מחממים את הסוכר והגלוקוז בסיר עד שכל הסוכר נמס וממשיכים לבשל עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי בהיר
- שופכים את האגוזים, המלח והווניל פנימה ומערבבים עד שכל האגוזים מכוסים בקרמל
- מסירים מהאש ויוצקים את כל האגוזים והקרמל על משטח סיליקון או נייר אפייה
- מניחים בצד עד שכל הקרמל מתמצק כשעה
- שוברים את הכל לחתיכות גסות ומעבירים למעבד מזון. מתחילים לטחון עד לקבלת אבקה דקה.
- ממשיכים לטחון עד שהאגוזים מתחילים לשחרר מעט שומן ומוסיפים את השמן
- ממשיכים לטחון עד שמתקבלת מחית חלקה, נוזלית ומבריקה.
- מעבירים לקופסא אטומה ושומרים עד לשימוש
ומה עושים עם המחית המוכנה?
קודם כל, היא נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר לכמה חודשים.
ניתן להשתמש בה בכל מתכון שבו יש שימוש בפרלינה קנוי, כמו למשל, עוגת אגוזי הלוז שלנו משבוע שעבר.
הנה עוד שימוש לדוגמא: מערבבים את המחית עם גנאש שוקולד מריר ומורחים כמלית לעוגת שמרים או קראנץ.
בקרוב נעלה פוסטים נוספים שעושים שימוש במחית המופלאה הזאת (אם יישאר לכם ממנה משהו…).
ומה קורה אם המחית מתפרקת?
אם המחית מתפרקת והשמן צף למעלה, אל דאגה. אל תזרקו את זה, זה לא מקולקל. פשוט מערבבים היטב והמחית חוזרת למצבה הקודם.
תענוג לקרוא את הפוסטים שלכם ❤️❤️❤️
תודה רבה!
אם אין סירופ גלוקוז אפשר לשים משהו אחר או להמיס גלוקוז או שחייבים את הסירופ? כיף לקרוא את המתכונים שלכם!!!
סירופ תירס. אם אין, אז גם דבש יכול לעבוד אבל הטעם יהיה שונה.
היי! אם אני טוחנת עם במיקס הוא עשוי להיהרס?
הוא לא יהרס, אבל הטחינה אולי לא תהיה חלקה מספיק
תודה על המתכון!! מאוד שימושי לפסח 😃 נראה לך אפשרי לטחון בבלנדר מוט?
זה מתכון מאוד שימושי באופן כללי. צריך כאן טחינה רצינית, לא חושב שזה ילך טוב עם בלנדר מוט.
אפשר המלצה למעבד מזון לצרכים קונדיטורים? חברה ודגם..
אני משתמש במג'ימיקס דגם 5200
היי רציתי לדעת האם אפשר להכין חצי כמות?
תלוי במעבד המזון. יכול להיות שחצי כמות הוא לא יצליח לטחון כל כך טוב.
תמיד כיף לקרוא אותך!
איפה נכנס השמן במתכון?
נראה טוב.. היכן לשמור המחית וכמה זמן ניתן לשמור?
בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה יכול להישמר במשך חודשים
נראה מדהים, תודה! אם אני רוצה לעשות פרלינה פקאן יש להחליף רק את סוג האגוזים ?
כן, אפשר להחליף לאיזה אגוזים שרוצים
היי.. יש לי אבקת נוגט. יש דרך להפוך את זה למחית?
אפשר להוסיף לה קצת שמן
הכנתי את המחית ועל אף טחינה ממושכת במעבד מזון המחית נוזלית אך בעלת מרקם גרגרי ולא חלק.. איך אפשר לתקן?
זה תלוי מאוד במעבד המזון. צריך מעבד מזון חזק יותר.
עוד אפשרות שהקרמל היה חזק מדי, לבשל אותו קצת פחות.
אהבתי מאוד את המאמר שמתחיל ב"לפעמים מוצאים אותה בחנות תחת השם מחית נוגט או סתם נוגט" אני כבר הולך להכין …. אעדכן כמובן 🙂
תודה!
בא לי רק לקחת כפית ולטעום מכל הצילומים האלו בצדדימממ…
היי, אם אין לי גלוקוזה
אפשר לוותר או להוסיף דבש?
אפשר לוותר או להוסיף דבש, מה שבוחרים
היי אפשרי לעשות את המחית גם עם אגוזי פקאן באותה כמות??
כן, כל אגוז יעבוד באותו אופן
הכנתי עם פקאנים. יצא פצצה!!!! הטלכת להכין את זה קבוע מהיום. טעם גן עדן! תודה על המתכון
מעולה, תודה!
יש לי שמן אגוזי לוז.
נראה לך יעבוד במקום הקנולה?
כן בטח
היי
יש לי מחית 100% קנויה. יעבוד לטחון אותה עם הקרמל?
אם כן, לחכות שהוא יתקרר ואז לטחון? להוסיף את השמן?
בגדול אני מניח שזה יעבוד אבל אני חייב להודות שזה קצת מוזר. אף פעם לא שמעתי על אופציה להכין פרלינה ככה אבל לא רואה סיבה למה שזה לא יעבוד. אם יש בעיה עם הטחינה אז ניתן להוסיף קצת שמן.
אפשר לשמור את הפרלינה במקרר?
עדיף לא במקרר
חייבת קודם לכתוב לך שכל היצירות שלך פשוט מדהימות, מקצועיות ופנומנליות!!
אני מאוד רוצה להכין בעצמי פרלינה אבל מפריע לי מאוד כמות הסוכר, יש אפשרות להפחית מהסוכר?
אפשר להכין פרלינה עם איזה כמות סוכר שרוצים. הטעם והמרקם יתקבלו שונה. לדעתי אין מה לחשוש מכמות הסוכר היות ולא אוכלים את הפרלינה ככה בפני עצמו אלא מערבבים אותו לתוך דברים אחרים.
היי, רציתי לשאול איך ניתן להפטר מגבישי הסוכר הקטנים בפרלינה? האם ניתן לחמם בתרמומיקס עד המסה? האם יש טמפרטורה בזמן הטחינה שאסור לעבור? כשקונים מוכן אין גבישי סוכר, תודה!!