לא מזמן התארחתי לסדנת פיצות משגעת עם המורה בני הולצמן בכיתת האומן של אסטלה. בסדנה פשוט התאהבתי בפיצה הסיציליאנית – פיצה עבה-עבה, פריכה מלמטה, רכה ואוורירית מבפנים ומלאה בטעמים ותוספות מלמעלה. וואוו, אי אפשר להפסיק לאכול את זה!! עכשיו גם אתם יכולים להתפנק עם פיצה כזו כי יש מתכון שמתאים להכנה בבית…

IMG_5533_2

הכמויות מתאימות למגש של תנור ביתי בגודל 30X40 ס"מ בערך והיא גם אידאלית להכנה במיקסר ביתי. אם מכינים כמות גדולה יותר, רצוי להכין כל כמות בנפרד. התהליך אמנם ארוך, אבל יחסית פשוט והתוצאה מדהימה ולגמרי שווה את ההמתנה.

פוליש
מכינים כ-12 שעות לפני הכנת הבצק
50 גרם קמח (חצי כוס פחות כף)
50 גרם מים (רבע כוס)
1 גרם שמרים יבשים

  • מערבבים את כל החומרים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה 12 שעות בטמפרטורת החדר

בצק פיצה (מתאים גם לפוקאצ'ות)
500 גרם קמח (3.5 כוסות)
350 גרם מים קרים (1.5 כוסות)
100 גרם פוליש (כל הכמות מלמעלה)
12 גרם לתת פעילה (2 כפיות, אופציונלי, תורם לצבע ולטעם)
12 גרם מלח (2 כפיות)
8 גרם שמרים יבשים (קצת פחות מכף)
7 גרם שמן זית (1 כף)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד לאיחוד כל החומרים
  • ממשיכים ללוש במהירות בינונית-גבוהה עד לפיתוח רשת גלוטן כ-10-12 דקות
  • מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומכניסים למקרר להתפחה של 12-24 שעות

 

WP_20160802_18_48_31_Pro
רשת הגלוטן של הבצק אחרי המנוחה במקרר

 

  • כשעה-שעתיים לפני תחילת העבודה עם הבצק, מוציאים אותו מהמקרר שיגיע לטמפרטורת החדר
  • משמנים את תחתית התבנית ב-50 גרם שמן זית (רבע כוס) ומעבירים את הבצק בזהירות
  • מותחים ופורסים את הבצק לאורך כל התבנית. בהתחלה הוא לא ייפתח עד הסוף וזה בסדר. נותנים לו לנוח 30 דקות וחוזרים על הפתיחה עד שהבצק מתוח על כל התבנית.
IMG_5462_2.JPG
התפיחה של הבצק הזה מטורפת!

 

  • מורחים רוטב עגבניות (ראו למטה) על גבי הבצק ומניחים לו לתפוח שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר
  • מחממים את התנור ל-275 מעלות ואופים את הבצק 5-10 דקות רק עם הרוטב
  • מוציאים את הבצק מהתנור, מוסיפים גבינה ותוספות ומחזירים לתנור לאפייה של 5-10 דקות נוספות
  • מוציאים מהתנור וזוללים!!!

WP_20160802_21_46_24_Pro.jpg

רוטב פיצה (למגש אחד):
קופסא של עגבניות תמר משומרות איטלקיות (סן מרצאנו)
כף רסק עגבניות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
2 שיני שום
כף שמן זית
2 כפות מים
כפית אורגנו או בזיליקום טריים או יבשים

  • טוחנים את כל החומרים בבלנדר מוט ושומרים בקירור עד לשימוש

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 31 תגובות

  1. יובל לכר

    להכנת הפוליש רשמת
    רבע כוס מים שזה 60 מ"ל
    ורבע כוס קמח שזה 35 גרם
    אני מאמין שהמשקלים במתכון נכונים אבל מי שירצה להכין לפי כוסות וכפות מדידה
    נראה שלא יצא לו…

    1. יובל

      חוץ מזה הפיצה נראית מעולה

  2. בייקרי 365

    אכן נפלה טעות במידה של הקמח בכוסות. המתכון תוקן. תודה רבה!

  3. רחלי

    היי
    אני לא מבינה קמח לפוליש 35 גרם או 50 גרם כתבת שנפלה טעות במידה של הקמח בכוסות

    1. בייקרי 365

      תיקנתי את המידה של הכוסות. ובכל מקרה המידה של הגרמים היא תמיד הנכונה. זה 50 גרם.

      1. racheli hikri

        הייהכנתי את הפיצה הסילציאנית ללא הלתת טעימה מתכון מעולה תודה שחלקת אותו יש לי שאלה לגבי מתכון הביסקויטים האיטלקים עם שיבולת שועל החמאה אמורה להיות רכה או קרה לא ציינת

      2. בייקרי 365

        רכה. עדכנתי את המתכון. תודה!

  4. Amir Reichental

    נראה מעולה!
    איפה אפשר לקנות לתת פעילה? חיפשתי בגוגל ואין שום איזכור….
    נתקלתי ב"לתת בהיר", "לתת כהה"…
    אשמח לתשובה 🙂

  5. צבי

    תנור ביתי לא מגיע ל-275 מעלות (ה-De Longhi שלי מגיע ל-225 מעלות)

    1. בייקרי 365

      יש כאלה שמגיעים (שלי למשל…). שווה לנסות בלי טורבו כי לפעמים אפשר להגיע לטמפרטורות גבוהות יותר ככה. ובכל מקרה תאפה בטמפרטורה הכי גבוהה שהתנור שלך מסוגל להגיע. כנראה תצטרך להוסיף עוד כמה דקות לזמן האפייה. עדיין תקבל תוצאות טובות מאוד.

  6. מירב

    הבצק יתאים גםלפיצה דקה דקה?

  7. דודו

    מה זה לתת פעילה? והיכן ניתן להשיג?

    1. בייקרי 365

      אבקת לתת מותססת ומיובשת. משמשת לפעמים גם להכנת בירה. משיגים בחנויות המתמחות בחומרי אפייה. אם אין, מכינים בלי.

  8. שרית

    היי, איך אפשר למדוד 1 גרם שמרים יבשים (בפוליש)? במשקל ביתי לא ניתן למדוד כמות כה מעטה. תודה

    1. בייקרי 365

      יש משקלים רגישים יותר. אבל אם אין אז פשוט שמים ממש טיפה. הכמות המדוייקת לא מאוד חשובה בפוליש. הכמות תכתיב כמה זמן ייקח לו לתסוס.

  9. אורנה בן שבת

    תודה על מתכונים מאלפים ומעלפים. שאלה על איזה תנור ביתי אתה ממליץ או איזה תנור יש לך? תודה

    1. בייקרי 365

      לי יש תנור ביתי של סימנס שאני מרוצה ממנו מאוד. מעבר לזה אין לי המלצות ספציפיות.

  10. שחר

    הי,
    באיזה סוג קמח מומלץ להשתמש?
    תודה

    1. בייקרי 365

      קמח לבן רגיל

  11. orit

    אפשרי שמרים טריים במקום יבשים?

    1. בייקרי 365

      כן, מכפילים את כמות השמרים היבשים ב-3 כדי לקבל את כמות השמרים הטריים

  12. דוד

    אפשר להחליף את הפוליש בביגה (BIGA)? אם כן צריך להתחשב בכמות המים הכוללת כדי לשמור על אותו אחוז הידרציה?

    1. בייקרי 365

      אפשר להחליף, ההבדל בהידרציה לא יהיה משמעותי

  13. DAN GRIMBERG

    איך אופים אותה בטאבון עם התבנית?

    1. בייקרי 365

      כן

    2. Hila

      הבצק יצא לי ממש ממש נוזלי,נשפך מהקרס של המיקסר, ככה זה אמור להיות?

      1. בייקרי 365

        הבצק הוא נוזלי, אבל לא אמור להישפך מהקרס של המיקסר, זה אומר שצריך ללוש עוד זמן

  14. Aa

    שמתי בפוליש יותר מים מקמח, זה לא יצליח?

    1. בייקרי 365

      עדיין יצליח

השאר תגובה