את ההשראה לעוגה הזאת קיבלתי מתמונה עלומת שם שנתקלתי בה במקרה באינסטגרם. טארטלט שוקולד במילוי קרם שקדים-שוקולד ואגסים מבושלים בפטל. השוקולד נותן טוויסט על הטארט הקלאסי של אגסים-שקדים והאגסים בטעם פטל האלה פשוט מדהימים. שמרתי את הסירופ כדי להכין עוד…
חומרים לשני טארטים בגודל 18 ס"מ או 10 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ
בצק פריך קקאו
200 גרם חמאה רכה
110 גרם סוכר
30 גרם אבקת שקדים
15 גרם אבקת קקאו
1 ביצה גודל L
3 גרם מלח
330 גרם קמח
מעט תמצית וניל
- מערבלים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
- מוסיפים אבקת שקדים ואבקת קקאו ומערבבים עד שאחיד
- מוסיפים את הביצה והמלח ומערבבים עד שמתאחד
- לבסוף, מוסיפים את הקמח והווניל ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. כאן חשוב לא לערבל יותר מדי.
- מרדדים את הבצק לעובי דק 3-4 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר למספר שעות
קרם שקדים קקאו
110 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
15 גרם אבקת קקאו
20 גרם קורנפלור
2 ביצים גודל L
- מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו בלון עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית
- מוסיפים פנימה את כל האבקות ומערבבים עד שמתאחד
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד
- מעבירים את הקרם לכלי אטום ושומרים במקרר עד להרכבה
אגסים מבושלים בפטל
5 אגסים
200 גרם מחית פטל
400 גרם מים
300 גרם סוכר
- מקלפים את האגסים, חוצים לשניים ומגלענים
- שמים את יתר החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומכניסים את האגסים פנימה
- מבשלים כ-10 דקות עד שהאגסים מתרככים. מסירים מהאש ומצננים.
- שומרים במקרר עד להרכבה (רצוי לעבוד איתם קרים)
הרכבה ואפייה
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרפדים איתו תבניות או רינגים לטארטים בגודל הרצוי
- מוציאים את קרם השקדים מהמקרר וממלאים את הטארטים רק עד לחצי גובה בקרם
- חורצים פסים עמוקים בכל חצי אגס לאורך מבלי להגיע עד למטה (כלומר, לא לחתוך את האגס)
- מסדרים את האגסים עם החריצים כלפי מעלה – חצי אגס אחד בטארטלט אישי בקוטר 8 ס"מ או 4-5 חצאים בטארט גדול בקוטר 18 ס"מ
- אופים ב-160 מעלות 20-25 דקות עד שהבצק והקרם מתייצבים ומתקשים
- מצננים ואוכלים. ניתן להגיש חם או קר בלוויית כדור גלידה.
סליחה על הבורות. אבקת שקדים זה שקדים טחונים? והפטל שבו מתבשלים האגסים- פטל שלם שטחנתם? תודה
כן, אבקת שקדים = שקדים טחונים דק. ניתן לקנות אותם בחנות כבר טחונים.
לגבי פטל – או פטל שלם שטוחנים או מחית פטל קפואה שקונים בחנויות המתמחות.
האם יש לך וידיאו או המלצה לצורה הכי טובה לרפד רינגים לטארט ? תודה
כבר הרבה זמן מתכנן להכין כזה אבל עדיין לא הספקתי