טארט מנגו-שוקולד לבן הורס!

סוף עונת המנגו הגיע ואיתו הפירות האדומים הבשלים, הרכים והכל כך טעימים. מה עושים? קונים הרבה, מכינים טארט מנגו-שוקולד לבן הורס ואת השאר טוחנים למחית ומקפיאים לימי החורף הקרים…

IMG_6329_2.JPG

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

בסיס
275 גרם קמח
170 גרם חמאה
2 גרם מלח
25 גרם אבקת סוכר
50 גרם מים קרים
2 גרם חומץ

  • שמים בקערת מיקסר את הקמח, החמאה, המלח ואבקת הסוכר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית
  • מוסיפים פנימה את המים והחומץ ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומכניסים למקרר לשעה
  • מרפדים רינג או תבנית עם הבצק המקורר, מהדקים את הדפנות ומסירים את השוליים
  • מניחים על מגש תנור ושמים משקולות (נייר אפייה או ניילון נצמד ועליו חומוס או שעועית, ממלאים את כל התבנית)
  • אופים אפייה עיוורת – מחממים את התנור ל-160 מעלות ואופים 15-20 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים קלות
  • מסירים את המשקולות וממשיכים באפייה עוד 5-10 דקות עד שכל התחתית מזהיבה
  • ניתן לפזר מעט מיקריו אם יש מיד ביציאה מהתנור על מנת להגן על התבנית (אופציונלי)
  • מצננים את הקלתית לחלוטין

קרם פטיסייר שוקולד לבן
330 גרם חלב
40 גרם חלמונים (מ-2 ביצים בגודל L)
80 גרם סוכר
30 גרם קורנפלור
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
100 גרם שוקולד לבן
30 גרם חמאה

  • מערבבים בקערה מעט חלב, חלמונים, סוכר וקורנפלור
  • שמים בסיר את יתרת החלב והווניל ומוסיפים פנימה את תערובת החלמונים
  • שמים את הסיר על האש בינונית ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה 2-3 דקות עד שהקרם מסמיך
  • מייד כשהקרם מתחיל לבעבע מסירים מהאש
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן והחמאה ומערבבים עד שהכל נמס
  • מעבירים לכלי שטוח ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם
  • מכניסים את הקרם למקרר לשעה לפחות

הנה סרטון הדגמה מדף הפייסבוק שלי שבו אני מדגים איך מכינים קרם פטיסייר בקלות:

הרכבה
3 מנגו רכים ובשלים

  • קולפים את המנגו וחותכים אותם לרצועות דקות בעובי 2-3 מ"מ וברוחב 2 ס"מ
  • משטחים את קרם הפטיסייר בתוך הקלתית האפויה
  • ומתחילים לסדר את פרוסות המנגו במעגלים מבחוץ פנימה
  • מגישים את העוגה מייד או שומרים במקרר עד שעתיים (ניתן לשמור כל אחד מהמרכיבים מוכן בנפרד, הטארט האפוי בחוץ והקרם במקרר ולהרכיב הכל ברגע האחרון)

 

מודעות פרסומת

השאר תגובה