סוף עונת המנגו הגיע ואיתו הפירות האדומים הבשלים, הרכים והכל כך טעימים. מה עושים? קונים הרבה, מכינים טארט מנגו-שוקולד לבן הורס ואת השאר טוחנים למחית ומקפיאים לימי החורף הקרים…

IMG_6329_2.JPG

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

בסיס
275 גרם קמח
170 גרם חמאה
2 גרם מלח
25 גרם אבקת סוכר
50 גרם מים קרים
2 גרם חומץ

  • שמים בקערת מיקסר את הקמח, החמאה, המלח ואבקת הסוכר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית
  • מוסיפים פנימה את המים והחומץ ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומכניסים למקרר לשעה
  • מרפדים רינג או תבנית עם הבצק המקורר, מהדקים את הדפנות ומסירים את השוליים
  • מניחים על מגש תנור ושמים משקולות (נייר אפייה או ניילון נצמד ועליו חומוס או שעועית, ממלאים את כל התבנית)
  • אופים אפייה עיוורת – מחממים את התנור ל-160 מעלות ואופים 15-20 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים קלות
  • מסירים את המשקולות וממשיכים באפייה עוד 5-10 דקות עד שכל התחתית מזהיבה
  • ניתן לפזר מעט מיקריו אם יש מיד ביציאה מהתנור על מנת להגן על התבנית (אופציונלי)
  • מצננים את הקלתית לחלוטין

קרם פטיסייר שוקולד לבן
330 גרם חלב
40 גרם חלמונים (מ-2 ביצים בגודל L)
80 גרם סוכר
30 גרם קורנפלור
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
100 גרם שוקולד לבן
30 גרם חמאה

  • מערבבים בקערה מעט חלב, חלמונים, סוכר וקורנפלור
  • שמים בסיר את יתרת החלב והווניל ומוסיפים פנימה את תערובת החלמונים
  • שמים את הסיר על האש בינונית ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה 2-3 דקות עד שהקרם מסמיך
  • מייד כשהקרם מתחיל לבעבע מסירים מהאש
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן והחמאה ומערבבים עד שהכל נמס
  • מעבירים לכלי שטוח ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם
  • מכניסים את הקרם למקרר לשעה לפחות

הנה סרטון הדגמה מדף הפייסבוק שלי שבו אני מדגים איך מכינים קרם פטיסייר בקלות:

הרכבה
3 מנגו רכים ובשלים

  • קולפים את המנגו וחותכים אותם לרצועות דקות בעובי 2-3 מ"מ וברוחב 2 ס"מ
  • משטחים את קרם הפטיסייר בתוך הקלתית האפויה
  • ומתחילים לסדר את פרוסות המנגו במעגלים מבחוץ פנימה
  • מגישים את העוגה מייד או שומרים במקרר עד שעתיים (ניתן לשמור כל אחד מהמרכיבים מוכן בנפרד, הטארט האפוי בחוץ והקרם במקרר ולהרכיב הכל ברגע האחרון)

 

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. טל ארצי

    דרור שלום , הכנתי את הפאטיסייר שוקולד לבן, יצא סמיך ואחיד. הכנסתי לקירור לשעה, יצא מהמקרר נוזלי לחלוטין ולא מתייצב. מה עשיתי לא נכון? תודה.

    1. בייקרי 365

      מוזר, זה לא אמור לקרות. אולי לא בישלת עד הסוף?

השאר תגובה