מיוון באהבה!

לפני כמה שבועות אשתי קנתה לי במתנה את הספר "המטבח היווני" של מסעדת גרקו ומיד התאהבתי. ספר מעולה, מלא בצילומים שעושים חשק לטוס ליוון ומתכונים מגרים שמביאים את יוון אליי הביתה. כבר הספקתי להכין לא מעט דברים מהספר, אבל את זה אהבתי במיוחד ובמסגרת שיתוף פעולה עם המסעדה מביא לכם כאן את המתכון. הבייגלה היווני הזה נקרא קולורי ומוצאו בסלוניקי שם הוא נמכר גם גדולים וגם קטנים בשלל טעמים וציפויים.

img_6323_2

750 גרם קמח (6 כוסות)
1 כפית שמרים יבשים
1/4 כפית סוכר
350 מיליליטר מים פושרים
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן זית

לציפוי:
3 כפות קמח לחם
1/2 כוס מים
1 כוס שומשום
(בגרסה שלי החלפתי את השומשום בכוס קמח תירס מעורבב עם מעט קצח)

  • מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה חופן מהקמח עם שמרים סוכר ומים לבלילה חלקה. מניחים בצד ל-10 דקות עד שעולות בועות.
  • מוסיפים לקערה את יתרת החומרים ומלשים במהירות גבוהה כ-10 דקות עד שנוצר בצק גמיש וחלק שנפרד מדפנות הקערה. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה במקום חמים כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  • מכינים את הציפוי – מערבבים מים וקמח בקערה עמוקה לבלילה דלילה (אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים). מניחים את השומשום או קמח התירס בקערה גדולה נפרדת.
  • לבייגלים גדולים: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור ואז לגליל בעובי כ-2 ס"מ ובאורך 70 ס"מ
  • לבייגלים קטנים (כמו בתמונה): מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומגלגלים לגליל בעובי 2 ס"מ ובאורך 40 ס"מ
  • סוגרים את הגלילים לצורת טבעת, מברישים אותה בבלילת הקמח והמים ולאחר מכן טובלים בשומשום או קמח תירס. מניחים בתבנית אפייה ומעצבים לצורה אובלית.
  • אופים כל תבנית בנפרד כ-20 דקות עד שהבייגלה משחימים

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s