אחד מזכרונות הילדות שלי מבית סבתא היו עוגיות המספאן המרוקאיות המסורתיות – עוגיות מבצק פריך דקיק-דקיק במילוי שקדים ועם סוכריות צבעוניות מעל. העוגיות האלו דורשות לא מעט עבודה ועל כן נחשבו לחגיגיות במיוחד וכיכבו על השולחן בכל חג ואירוע. איכשהו המתכון המקורי של סבתא לא עבר במשך הדורות, אז החלטתי לנסות לשחזר אותו בעצמי ואני חייב להודות שאני מאוד גאה בתוצאה הסופית.

מתכון לכ-50 עוגיות

בצק פריך
175 גרם קמח (1 ורבע כוסות)
40 גרם חלמונים (מ-2 ביצים בגודל L)
18 גרם סוכר (1 כף)
1/4 כפית מלח
60 גרם שמן (1/4 כוס)
60 גרם מים (1/4 כוס)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד שמתאחד לכדור בצק
  • ממשיכים ללוש עם המיקסר עוד כחמש דקות
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה עד שעה

מילוי שקדים
210 גרם שקדים טחונים (2 וחצי כוסות)
120 גרם ביצים (2 ביצים בגודל L)
200 גרם סוכר (1 כוס)
מעט תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
5-6 טיפות מי זוהר (אופציונלי)

  • מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה לתערובת אחידה ושומרים בצד עד להרכבה

הרכבה
– מחלקים את הבצק ל-50 כדורים קטנים ומרדדים כל אחד על משטח מקומח לעלה דקיק בעובי 1-2 מ"מ
– לחילופין ניתן לחלק את הבצק לארבעה חלקים ולרדד על אחד לעלה דקיק במכונת פסטה (אצלי הגיע למספר 5 במכונה)
– קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 9-10 ס"מ ומניחים במרכז כל אחד כפית מהמילוי, חשוב לא למלא יותר מדי שכן המילוי מתנפח באפייה
– מברישים את שולי העיגול קלות במים ומקפלים את השוליים סביב המרכז עם מספר צביטות מסביב
– מסדרים את העוגיות בתבנית שקעים על מנת שלא ייפתחו במהלך האפייה
– מפזרים מעט סוכריות צבעוניות במרכז
– אופים כ-15 דקות ב-170 מעלות עד שהמלית יציבה והשוליים מזהיבים קלות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 16 תגובות

  1. ענבל

    נראה מדהים! אני רוצה להכין אותן למימונה, מומלץ להקפיא אותן? אחרי האפייה?

    1. בייקרי 365

      כן, אפשר להקפיא אותן אחרי האפייה

  2. Ahuva

    אם אני עושה את הצורה בתבניות המיוחדות צריך לשמן אותן?

  3. Ahuva

    מה עושים עם שאריות הבצק אחרי שקורצים עיגולים? ניתן להשתמש בהם שוב?

  4. אסתר

    ממש ככה אמי ז"ל היתה מכינה אותם הצורות;אני לא מצליחה. כל הכבוד אפשר סדנה למרציפן?

    1. בייקרי 365

      תודה רבה. גם לי לקח זמן להצליח. תמשיכי לנסות.
      אני לא מעביר סדנאות בשלב זה, אולי בהמשך.

  5. ליאת

    יצא פצצה
    תודה גבה וחג שמח

    1. בייקרי 365

      תודה רבה!

  6. זוהרה בןאלי

    אני לא הצלחתי לחלק את הבצק ל 50 רק ל 25 וניסיתי מספר פעמים משהו לא מסתדר תודה

    1. בייקרי 365

      אני אבדוק

  7. איילה

    משתמשים באבקת.שקדים או טוחנים שקדים ???

    1. בייקרי 365

      מה שנוח לך. אנחנו השתמשנו באבקת שקדים.

  8. דליה

    האם המתכון שימש את סבתך גם בפורים להכנת אוזני המן? שנים שאני מנסה לשחזר מלית של אוזני המן שאכלתי בילדותי (בשנות השבעים) בעיירה שלומי שבצפון, בה מתגוררים בעיקר יוצאי צפון אפריקה. המלית מאוד הזכירה לי את אותה אוזן המן מופלאה שאכלתי אז, אך אני חושבת שהוסיפו לה גם תבלינים כמו קינמון וציפורן וכד'..
    האם אתה מכיר גירסה כזו? 🙏

    1. בייקרי 365

      כן, המלית הזאת שימשה את סבתי לכל העוגיות הממולאות. אפשר להוסיף איזה תבלינים שרוצים. בדרך כלל מוסיפים באמת קינמון, ציפורן ולפעמים הל.

השאר תגובה