במרוקאית "רייפא די מאמא" ובתרגום חופשי לעברית "ביסקוויטים של אמא". לכל אחד הביסקוויטים שלעולם יזכירו לו את אמא שלו ותקופה זו של הימים הנוראים אינה שלמה בלעדיהם. ואלו עם טעם אניס מעודן על פי המתכון של האמא הפרטית שלי ולעולם יזכירו לי טעם של בית.

IMG_0180_3

חומרים לכ-40 עוגיות בגודל כ-5X5 ס"מ

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (3 כפיות או 1 שקית)
120 גרם שמן (חצי כוס)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים בגודל L
2 כפות שומשום
1 כף זרעי שומר (אניס)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתאחד לבצק
  • אם הבצק נותר פירורי ולא מתאחד, מוסיפים 2-3 כפות מים
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה עד לעובי של כחצי ס"מ
  • חותכים את הבצק עם גלגלת או סכין משוננת לריבועים או טרפזים בגודל בערך 5X5 ס"מ
  • מסדרים את העוגיות על מגש עם נייר אפייה עם מרווחים קלים
  • אופים ב-180 מעלות עד להזהבה כ-10-15 דקות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה