פזואלוס

המרוקאים קוראים להם פזואלוס והטריפולטאים קוראים להם דבלה. יש שיאמרו שהן המקבילה המזרחית לאזני ההמן של אשכנז, אבל אצל עדות המזרח הן מככבות על שולחנות אירועים וחגים כל השנה. בכל מקרה מדובר בעלי בצק דקיקים שמתנפחים במהלך הטיגון תוך כדי גלגול לצורת שבלול. המאפה המתפצח הזה מוגש אצלנו עם אבקת סוכר ויש הטובלים אותם בסירופ סוכר. איזה מעדן!

IMG_6871_2.JPG

חומרים ל-24 פזואלוס

3 וחצי כוסות קמח (כחצי קילו)
4 ביצים בגודל L
4 כפות שמן
4 כפות מים
אבקת סוכר לאיבוק

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים עד שהבצק מתאחד
  • ממשיכים ללוש עם המיקסר עוד כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של כחצי שעה
  • מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דקיק וארוך, רצוי עם מכונת פסטה (אצלי הגיע לעובי 5)
  • חותכים מהעלים רצועות ברוחב 3-4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ עם גלגלת משוננת (יוצאים בערך 4 רצועות מכל עלה)
  • מניחים את הרצועות על משטח מקומח קלות ומכסים במגבת למניעת התייבשות עד לטיגון
  • מחממים מחבת עם שמן עמוק לטיגון (אם יש מדחום רצוי לשמור על המחבת בסביבות 170 מעלות)
  • נועצים מזלג בקצה של רצועת בצק אחת וטובלים את הקצה הזה בשמן, את הקצה השני של הרצועה מחזיקים ביד
  • כאשר הקצה שבשמן מתקשה מעט ומתנפח (קורה תוך 2-3 שניות) מגלגלים את המזלג מעט ומכניסים עוד חתיכה מהבצק לשמן
  • חוזרים על הפעולה עד שמסיימים לגלגל את כל הבצק על המזלג
  • משחררים את המזלג ונותנים לשבלול טיגון טוב מכל הכיוונים עד שמזהיב כ-2-3 דקות
  • מוציאים מהשמן אל נייר סופג ומצננים. מפדרים באבקת סוכר וזוללים.

ומחר יעלה סרטון של אופן הטיגון בדף הפייסבוק שלנו – שווה להציץ ולעקוב!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s