חיתוכיות לימון קטנות ומטריפות וכל כך פשוטות להכנה. טעם לימוני מדהים שישגע את כולם!

חומרים לכ-30 חיתוכיות בגודל 5X5 ס"מ (מכינים בתבנית 25X30 ס"מ)
להכנה בתבנית של תנור ביתי מכפילים את המתכון ב-2
לתחתית בצק פריך:
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
220 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
280 גרם קמח (2 כוסות)
מעט מלח
- מערבלים את החמאה והקמח במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצד אחיד
- מרפדים תחתית של תבנית בגודל 25X30 ס"מ בנייר אפייה (רצוי לקפל את השוליים כלפי מעלה כדי שיהיה קל לשלוף את העוגה בגמר האפייה)
- מניחים את הבצק בתחתית התבנית ופורסים אותו בשכבה אחידה עם הידיים או עם מערוך
- מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים 20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות. מצננים.
למלית הלימון:
6 ביצים בגודל L
300 גרם סוכר
2 כפות גרידת לימון (מ-3 לימונים)
240 גרם מיץ לימון (1 כוס)
140 גרם קמח (1 כוס)
- מערבבים את כל חומרי המלית ושופכים על התחתית המצוננת
- מחזירים לתנור ואופים 30-35 דקות
- מוציאים מהתנור ומצננים ולאחר מכן חותכים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ
- מפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה
נראה מדהים וטעים.
שלוש שאלות:
1. איפה שומרים לאחר שהם מוכנות?
2. האם ניתן להפחית בסוכר (700 גרם זה כמעט 5 כפיות בחתיכה אחת…)?
3. לא הבנתי איך אופים בתבנית ביתית בלי שמלית הלימון נשפכת?
תודה!
שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר. ניתן לשחק עם כמות הסוכר לפי הטעם ולפי חמיצות הלימון שבו משתמשים. מרפדים את התבנית עם הבצק ממש עד הסוף ואז יוצקים את המלית מעל. גם אם נשפך טיפה הצידה, זה לא נורא, אפשר לחתוך את השוליים, אבל בגדול לא אמור להישפך.
תודה רבה
אפשר להקפיא ?
פחות מתאים להקפאה
האם המרקם של הלימון צריך להיות רך, או יבש?
באנצע
היי, האם 600 גר סוכר זה לא יותר מידי? אני לא רוצה להרגיש טעם של לימון מתוק, אם אני מפחית את הכמות ל 400 גרם , זה בסדר? או שיהיה חמוץ מידי?
אפשר להפחית את כמות הסוכר לפי הטעם. אם אתה רוצה להוריד ל-400, אז אולי כדאי להחליף קצת ממיץ הלימון במים שלא יצא חמוץ מדי
הי שאלה (: אפשר להכין את מלית הלימון ממחית לימון קפואה?
אפשר
היי לפי המתכון האפייה של העוגה (לאחר שהכנסתי את המלית אל התחתית האפויה) אמור להיות ב 160 מעלות, העוגה כעת נראית חומה (מאוד) וציפיתי שהיא תהיה מעט חומה… ועדיין לא הסתיים כל זמן האפייה. יש לציין שהתבנית בתנור במיקום אחד מתחת לאמצע. האם כך אמור להיות? תודה.
לא אמור להיות ככה. יכול להיות שהתנור שלך חם יותר. מציע פעם הבאה לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר ואם עדיין משחים מדי, אז לשים מעל נייר כסף רופף בערך במחצית זמן האפייה.
היי
האם אפשר להשתמש בקורנפלור במקום קמח?