חיתוכיות לימון

ב

חיתוכיות לימון קטנות ומטריפות וכל כך פשוטות להכנה. טעם לימוני מדהים שישגע את כולם!

IMG_7032_2.JPG

חומרים לכ-30 חיתוכיות בגודל 5X5 ס"מ (מכינים בתבנית 25X30 ס"מ)
להכנה בתבנית של תנור ביתי מכפילים את המתכון ב-2

לתחתית בצק פריך:
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
220 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
280 גרם קמח (2 כוסות)
מעט מלח

  • מערבלים את החמאה והקמח במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצד אחיד
  • מרפדים תחתית של תבנית בגודל 25X30 ס"מ בנייר אפייה (רצוי לקפל את השוליים כלפי מעלה כדי שיהיה קל לשלוף את העוגה בגמר האפייה)
  • מניחים את הבצק בתחתית התבנית ופורסים אותו בשכבה אחידה עם הידיים או עם מערוך
  • מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים 20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות. מצננים.

למלית הלימון:
6 ביצים בגודל L
600 גרם סוכר (3 כוסות)
2 כפות גרידת לימון (מ-3 לימונים)
240 גרם מיץ לימון (1 כוס)
140 גרם קמח (1 כוס)

  • מערבבים את כל חומרי המלית ושופכים על התחתית המצוננת
  • מחזירים לתנור ואופים 30-35 דקות
  • מוציאים מהתנור ומצננים ולאחר מכן חותכים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ
  • מפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה
מודעות פרסומת

3 תגובות הוסף תגובה

  1. יובל הגיב:

    נראה מדהים וטעים.
    שלוש שאלות:
    1. איפה שומרים לאחר שהם מוכנות?
    2. האם ניתן להפחית בסוכר (700 גרם זה כמעט 5 כפיות בחתיכה אחת…)?
    3. לא הבנתי איך אופים בתבנית ביתית בלי שמלית הלימון נשפכת?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      תודה!
      שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר. ניתן לשחק עם כמות הסוכר לפי הטעם ולפי חמיצות הלימון שבו משתמשים. מרפדים את התבנית עם הבצק ממש עד הסוף ואז יוצקים את המלית מעל. גם אם נשפך טיפה הצידה, זה לא נורא, אפשר לחתוך את השוליים, אבל בגדול לא אמור להישפך.

      אהבתי

      1. יובל הגיב:

        תודה רבה

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s