טארט ואלבון

מישאלאק הכתיר את העוגה הבאסקית של טיירי באמאס בתור הטובה בעולם ובאותה נשימה הזכיר את טארט הוואלבון המשגע הזה כלא נופל ממנה. מי שאחראי לדבר הטעים הזה הוא MOF Christian Camprini שמתגורר בעיירה Valbonne שבדרום צרפת ומכאן שמה של העוגה. מדובר בטארט מבצק פריך שקדים במילוי הדומה מאוד לממתק הCalisson הצרפתי המוכר והאהוב (ממתק העשוי משקדים וקליפות הדרים המזכיר מרציפן במרקמו) ומעליו דקוואז שקדים. איזו שלמות!!!

img_8048_2

חומרים לשתי עוגות בקוטר 18 ס"מ (ניתן להקפיא עוגה אחת לאחר האפייה ולהפשיר כשרוצים לזלול)

בצק פריך
150 גרם חמאה קרה בקוביות
70 גרם סוכר (שליש כוס)
2 גרם מלח (חצי כפית)
160 גרם קמח (כוס ועוד שתי כפות)
  • שמים את החמאה והקמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את המלח והסוכר וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצד בין שני ניירות אפייה ומרפדים שני רינגים או תבניות בקוטר 18 ס"מ ובגובה 2.5 ס"מ
  • רצוי לקרר את הבצק מספר שעות לפני האפייה
  • אופים ב-150 מעלות 15 דקות עד להזהבה קלה בלבד. מצננים.

מלית קליסון
100 גרם שקדים קלופים שלמים (1 כוס)
100 גרם קליפות תפוזים מסוכרות (1 כוס) (למרקם עשיר יותר, ניתן להחליף עד חצי כמות בריבת תפוזים)
45 גרם מים (3 כפות)
110 גרם סוכר (כוס + כף)
45 גרם שמנת מחוממת (3 כפות)
כמה טיפות מי הדרים (מי זוהר)

  • שמים את השקדים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד לרתיחה. מסננים ושוטפים.
  • טוחנים את השקדים יחד עם קליפות התפוזים ומחזירים לסיר.
  • מוסיפים את הריבה (אם משתמשים), את המים והסוכר ומבשלים יחד על אש קטנה עד להזהבה – 105 מעלות. חשוב לערבב היטב שהתערובת לא תישרף בתחתית.
  • טוחנים שוב ומוסיפים את השמנת שחוממה מראש ולאחר מכן את תמצית ההדרים (לא להגזים!)
  • ממלאים את הטארטים לגובה 2 ס"מ
דקוואז שקדים
100 גרם אבקת שקדים (כוס + 3 כפות)
100 גרם אבקת סוכר (1 חבילה או כוס פחות שתי כפות)
120 גרם חלבונים (מ-3 חלבונים בגודל L)
25 גרם סוכר (2 כפות)
  • מערבבים את אבקת השקדים עם אבקת הסוכר
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר במיקסר עם וו בלון עד לקבלת קצף מבריק ויציב (זהירות לא לשבור את המרנג)
  • מקפלים יחד את שתי התערובות ומורחים חצי כמות על כל טארט. אין צורך ליישר, הקפלים נותנים מראה יפה.
  • אופים ב-170 מעלות 20 דקות ואז ב-150 מעלות עוד 15 דקות
  • מצננים ומפדרים באבקת סוכר
מודעות פרסומת

2 תגובות הוסף תגובה

  1. ניצה הגיב:

    היי
    להקציף חלבונים בגיטרה?
    לא בבלון?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      זאת טעות כמובן. משתמשים בבלון. תוקן.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s